Ταλιατέλες δίχρωμες με κολοκυθάκια και μυρωδικά!
- Hits: 2488
Τα ζυμαρικά σε όλους τους τύπους τα προτιμάμε οι περισσότεροι. Είναι κάτι που δεν το βαριόμαστε ποτέ….και πώς να το βαρεθούμε αφού μαζί τους έχουμε ένω σωρό δυνατότητες. Κάθε εποχή , ανάλογα με τα προϊόντα της , δίνει και τις δικές της προτάσεις . Το καλοκαίρι γεμίζει ο τόπος κολοκυθάκια….. να μη φτιάξουμε λοιπόν κι εμείς μια αρωματική και άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα με αυτό το γλυκό και συμπαθέστατο καρπό; Το πεκορίνο μάλιστα το συμπληρώνει υπέροχα!
Δείτε το:
Υλικά:
300 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
10 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε ροδελίτσες
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
300 γρ. ταλιατέλες δίχρωμες (με σιτάρι και σπανάκι)
Πεκορίνο ή παρμεζάνα σε νιφάδες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Bράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και φυλάμε 2 φλ. τσαγιού από το νερό του βρασίματος με το άμυλο. Τις σουρώνουμε , τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας , τις ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο για να μην κολλάνε και συνεχίζουμε. Σε απλωτό σκεύος βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες κολοκυθιού. Τις ανακατεύουμε (χωρίς να τις λιώσουμε) μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυό πλευρές. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά ( μαϊντανό , δυόσμο , κρεμμυδάκια και σκόρδο , αλάτι και πιπέρι ) και ανακατεύουμε να μαραθούν κι αυτά χωρίς να χάσουν όμως τη φρεσκάδα τους. Περιλούζουμε με το νερό από τα ζυμαρικά που φυλάξαμε και περιμένουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Όλο μαζί το περιεγχόμενο της κατσαρόλας , τότε το γυρίζουμε μέσα στις ταλιατέλες , ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως , πασπαλίζοντας με μπόλικο Πεκορίνο ή παρμεζάνα και επίσης μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!
Καλή όρεξη….. :)