Ψητά φιλέτα γλώσσας με κρούστα φρυγανιάς
- Hits: 14509
Το κρέας της γλώσσας (ψάρι) είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως από τα παιδιά γιατί είναι ολόλευκο , αφράτο και νόστιμο ! Καλό είναι να το μαγειρεύουμε ψητό για λόγους υγιεινής διατροφής…αλλά και ευκολίας! Ετοιμάζουμε τις μερίδες μας όμορφα και εύκολα , τις καρικεύουμε , τις τυλίγουμε με αλεύρι και φρυγανιά , τις λαδώνουμε και…ξενοιάζουμε…Ούτε καμένα λάδια , ούτε θερμίδες , ούτε δυσάρεστες οσμές και κυρίως ούτε κορεσμένα λίπη… Συνοδεύουμε με μια δροσερή ή βραστή σαλάτα εποχής και απολαμβάνουμε το ψάρι…στα καλύτερά του! Ειδικά το καλοκαίρι το φαγητό αυτό είναι “super".
Δείτε το :
4 μέτρια φιλέτα γλώσσας κομμένα στα τέσσερα
Μίγμα μπαχαρικών για ψάρι (θα το βρούμε στα ράφια των σούπερ-μάρκετ)
Αλάτι
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 φλ.τσ. τριμμένη φρυγανιά
Λάδι για να αλείψουμε το ψάρι αλλά και για το ταψί
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα φιλέτα του ψαριού. Τα κόβουμε και στη συνέχεια τα αλατίζουμε , τα πασπαλίζουμε με αρκετή ποσότητα από το μίγμα μπαχαρικών για ψάρι και τα “αλευρώνουμε” με το αλεύρι . Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε το κάθε αλευρωμένο κομμάτι με λίγο λάδι και αμέσως μετά το “βουτάμε” στη φρυγανιά . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια τα οποία τοποθετούμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε απλό στρωμένο με λαδόκολλα την οποία λαδώνουμε . Ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι και ψήνουμε τα φιλέτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 10 λεπτά ! Με προσοχή γιατί το κρέας τους είναι πολύ μαλακό και κινδυνεύει να διαλυθεί , γυρίζουμε τα φιλέτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τα ψήνουμε κι απ’ την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά . Μόλις πάρουν ωραίο , καστανό χρώμα είναι έτοιμα ! Περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε με σαλάτα (φρέσκια ή βραστή) ή με ψητές πατάτες…
Καλή όρεξη!