tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φαρφάλες με κιμά και μανιτάρια στο φούρνο

Αγαπημένο φαγητό το σημερινό , αντικαθιστά άνετα το κλασικό παστίτσιο καθώς η γεύση του το θυμίζει πολύ αλλά έχει το πλεονέκτημα της πιο γρήγορης παρασκευής αλλά και της “μαστιχωτής” υφής λόγω των λιωμένων τυριών . Τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά δίνουν τη δική τους πινελιά σε ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα καθιερώσετε…
Δείτε το :

farfales fournou1
Υλικά


Για τον κιμά :
400 γρ. κιμά
200 γρ. φρέσκα agaricous ή άλλα λευκά σε φέτες
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι και..
1 μεγάλο καρότο τριμμένα στο τρίφτη του κρεμμυδιού
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/2 φλ. τσ. λάδι
1 σφηνάκι τσίπουρο ή κονιάκ
Αλάτι και πιπέρι
Και ακόμα :
500 γρ. φαρφάλες (ολικής άλεσης)
150 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για τα ζυμαρικά
200 γρ. ποικιλία κίτρινων τυριών για την κρούστα (τριμμένα)
300 γρ. κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)

{webgallery}

farfales fournou2farfales fournou3farfales fournou4farfales fournou5farfales fournou6farfales fournou7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τον κιμά : Βάζουμε όλα μαζί  τα υλικά για τον κιμά  σε απλωτή κατσαρόλα , ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου! Ο κιμάς είναι έτοιμος μόνο όταν έχουν απορροφηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ όλα τα υγρά.
Στη συνέχεια βράζουμε τις φαρφάλες σε άθφονο αλατισμένο νερό όση ώρα υποδεικνύει η συσκευασία . Τις σουρώνουμε , τις γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα , αδειάζουμε μέσα και τον πλέον μαγειρεμένο κιμά , προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα . Πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με λίγο πιπεράκι ακόμα . Αδειάζουμε τότε τις φαρφάλες σε πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος (25x35) και στρώνουμε πάνω τα κίτρινα τυριά , περιλούζουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα! Περιμένουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...