Φαρφάλες με κιμά και μανιτάρια στο φούρνο
- Hits: 3078
Αγαπημένο φαγητό το σημερινό , αντικαθιστά άνετα το κλασικό παστίτσιο καθώς η γεύση του το θυμίζει πολύ αλλά έχει το πλεονέκτημα της πιο γρήγορης παρασκευής αλλά και της “μαστιχωτής” υφής λόγω των λιωμένων τυριών . Τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά δίνουν τη δική τους πινελιά σε ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα καθιερώσετε…
Δείτε το :
Για τον κιμά :
400 γρ. κιμά
200 γρ. φρέσκα agaricous ή άλλα λευκά σε φέτες
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι και..
1 μεγάλο καρότο τριμμένα στο τρίφτη του κρεμμυδιού
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/2 φλ. τσ. λάδι
1 σφηνάκι τσίπουρο ή κονιάκ
Αλάτι και πιπέρι
Και ακόμα :
500 γρ. φαρφάλες (ολικής άλεσης)
150 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για τα ζυμαρικά
200 γρ. ποικιλία κίτρινων τυριών για την κρούστα (τριμμένα)
300 γρ. κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τον κιμά : Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τον κιμά σε απλωτή κατσαρόλα , ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου! Ο κιμάς είναι έτοιμος μόνο όταν έχουν απορροφηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ όλα τα υγρά.
Στη συνέχεια βράζουμε τις φαρφάλες σε άθφονο αλατισμένο νερό όση ώρα υποδεικνύει η συσκευασία . Τις σουρώνουμε , τις γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα , αδειάζουμε μέσα και τον πλέον μαγειρεμένο κιμά , προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα . Πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με λίγο πιπεράκι ακόμα . Αδειάζουμε τότε τις φαρφάλες σε πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος (25x35) και στρώνουμε πάνω τα κίτρινα τυριά , περιλούζουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα! Περιμένουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!