Σολομός με εστραγκόν και σως μουστάρδας
- Hits: 5663
Ο σολομός είναι το . . . ''ροζ'' ψάρι με την ιδιαίτερη γεύση και την τεράστια διατροφική αξία… Είναι μια πολύτιμη τροφή που καλό είναι να καταναλώνουμε όλοι μας σε εβδομαδιαία βάση! Περιέχει Ω3 λιπαρά , πρωτεϊνες , βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία…..που είναι πολύτιμα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα , γερή καρδιά , υγιές δέρμα και μυαλό!!! Τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στο καθημερινό τραπέζι κι αυτό είναι πολύ θετικό!
Σήμερα θα τον αρωματίσουμε με εστραγκόν και θα τον περιλούσουμε με μια λεμονάτη σάλτσα. Δείτε τον:
Υλικά:
4 φέτες σολομού (απλές ή φιλέτο )
Αλάτι
1-2 κ.σ. εστραγκόν
ξύσμα ενός λεμονιού
Για τη σως:
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη σως , αναδεύοντας σε σέικερ όλα τα υλικά της (λάδι , λεμόνι , μουστάρδα)
Καθώς ο σολομός είναι ένα πολύ μαλακό και τρυφερό ψάρι προσέχουμε να μην το παραψήσουμε γιατί θα ξεραθεί και θα στεγνώσει!
Αλατίζουμε το ψάρι , το πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το εστραγκόν και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Δε χρειάζεται να αλείψουμε με λάδι γιατί ο σολομός είναι πολύ λιπαρό ψάρι από μόνο του. Ψήνουμε στο γκριλ , στους 200ο , στη μεσαία σχάρα του φούρνου , για 5 λεπτά , μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Με προσοχή γυρίζουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10-15 λεπτά….Πρέπει να έχει ροδοψηθεί αλλά να διατηρεί τα υγρά του …καλό είναι να μην απομακρυνθούμε από το φούρνο όση ώρα το ψήνουμε..
Όταν κρυώσει λίγο , το μεταφέρουμε με μια σπάτουλα (για να μη μας διαλυθεί) στην πιατέλα και το περιλούζουμε με τη σως μουστάρδας!
Συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα ''διαφορετική'' ή κουσκουσάκι .
Καλή όρεξη!!!