Σολομός με κρούστα παρμεζάνας
- Hits: 2078
Πρόκειται για ένα πιάτο-αποκάλυψη καθώς το αγαπητό (και ωφέλιμο) ροζ ψάρι με τα ωμέγα-3 λιπαρά , την ιδιαίτερη γεύση και τη λιπαρή υφή απογειώνεται . Το περιτυλίγουμε με ένα αρωματικό μίγμα παρμεζάνας , το κρύβουμε μέσα σ’ αυτό για να το διατηρήσουμε τρυφερό και ζουμερό και το ψήνουμε ώστε να σχηματιστεί μια τραγανή , απολαυστική κρούστα . Η γεύση του δεν έχει προηγούμενο…Το συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής ή λαχανικά στον ατμό και το απολαμβάνουμε σε ένα ελαφρύ αλλά πολύ ξεχωριστό γεύμα .
Δείτε το :
3-4 φιλεταρισμένα κομμάτια σολομού (200 γρ. το καθένα περίπου)
Αλάτι
Για την κρούστα :
2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
1 κομμάτι παρμεζάνα (40 γρ. περίπου)
1 κοφτό κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη (ή μια σκελίδα φρέσκο)
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σ. λάδι
1 χούφτα φρέσκο άνιθο
Πιπέρι
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα σολομού , τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη . Ετοιμάζουμε το μίγμα για την κρούστα : Καψαλίζουμε τα ψωμιά του τοστ στη φρυγανιέρα και αφού τα κόψουμε σε κομμάτια τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (παρμεζάνα , σκόρδο , λάδι , ξύσμα , άνιθο και πιπέρι) στο multi . Τα χτυπάμε πολύ καλά ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο “ψιχουλιαστό” μίγμα και το αδειάζουμε σε ένα πιάτο . Παίρνουμε τότε το κάθε κομμάτι σολομού , το πιέζουμε πάνω στα τρίμματα απ’ όλες τις πλευρές ώστε να σκεπαστεί εντελώς και το τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα . Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φιλέτα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 5-10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πάχος των φιλέτων)!
Αφαιρούμε με προσοχή από το ταψί με σπάτουλα , γαρνίρουμε με τα λαχανικά ή τη σαλάτα και σερβίρουμε .
Καλή όρεξη!