Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 3845
Το απόλυτο χειμωνιάτικο , παραδοσιακό , απολαυστικό , κλασικό φαγητό είναι αυτή η σούπα….τέτοιος συνδυασμός υλικών , τέτοια αρμονία γεύσεων …δεν υπάρχει! Για μένα , βέβαια , απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χωριάτικη , ελευθέρας βοσκής κότα καθώς το κρέας της έχει άλλο άρωμα , ο ζωμός της σούπας είναι εύγευστος και το τελικό αποτέλεσμα…απογειωτικό . Πολλοί την προτιμούν με κριθαράκι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό. Ωσόσο το ρύζι το θεωρώ αξεπέραστο. Γίνεται μια βελούδινη κρέμα και δε νομίζω να είναι εύκολο να σταματήσει κανείς στο πρώτο πιάτο . Η κοτόσουπα αυγολέμονο που για πολλούς από εμάς είναι ταυτόσημη με το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι εδώ !
Ας τη φτιάξουμε λοιπόν κι ας την απολαύσουμε με μπόλικο λεμόνι και μπόλικο πιπέρι…
- Details
- Hits: 3927
Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά η μπύρα στο μαγείρεμα είναι εξαιρετική! Είναι ιδιαίτερη και προσφέρει πολλές δυνατότητες στην κουζίνα καθώς πολλά είναι και τα είδη της. Την προσθέτουμε στο κρέας ώστε να μαλακώσει και να ενισχύσει τη γεύση του , την προσθέτουμε σε σάλτσες , σε μπιφτέκια , ακόμα και σε γλυκά (κέικ) . Σήμερα θα τη συνδυάσουμε με άρωμα πορτοκαλιού , θα μαρινάρουμε έτσι το φιλεταρισμένο κοτόπουλο , θα το μαγειρέψουμε , θα το συνοδεύσουμε με ρύζι σπυρωτό και θα το απολαύσουμε σε μια μοναδική , πεντανόστιμη εκδοχή!
Δείτε το:
- Details
- Hits: 4093
Αυτό το φαγητό θα μπορούσε να είναι ένα συνηθισμένο , απλό ψητό με πατάτες στο φούρνο. Έχει όμως κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει και να γίνεται ένα απολαυστικό φαγητό που άνετα μπορεί να αποτελέσει ένα από τα γιορτινά , Χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Είναι οι φλούδες πορτοκαλιού που του δίνουν έξοχο άρωμα και τα ολόκληρα πιπέρια που το απογειώνουν . Τα αρώματα αυτά έχουν τις ρίζες τους στη Λακωνία όπου το πορτοκάλι είναι μέρος της παραγωγής τους και το παντρεύουν με το χοιρινό και στο παστό και στα λουκάνικά τους κι εμένα τουλάχιστον με ξετρελλαίνει… Ακολουθείστε τις οδηγίες ψησίματος και θα έχετε ένα απολαυστικό πιάτο :
- Details
- Hits: 5218
Το χοιρινό κρέας όταν είναι καλής ποιότητας και όταν έχει ψηθεί σωστά είναι απολαυστικό…η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια παραλλαγή από εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη που παρακολούθησα ένα μεσημ.έρι μαζί με το σύζυγο και ομολογώ πως μας έτρεξαν τα σάλια…Την άλλη μέρα το πρωί , χωρίς να έχουμε προγραμματίσει κάτι , εμφανίστηκε ο σύζυγος με τη χαρακτηριστική , γαλάζια σακκούλα του χασάπη μας κι έιχε μέσα μια ολόφρεσκη και λαχταριστή πανσέτα…Τα υπόλοιπα δε χρειάζεται να τα φανατστείτε γιατί πολύ απλά …ακολουθούν πιο κάτω.…Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από άριστο. Δείτε και θα καταλάβετε:
Υλικά :
- Details
- Hits: 1855
Φαγάκι νόστιμο , απλό αλλά ιδιαίτερο είναι το σημερινό , αφού τα υλικά του είναι τόσο απλά ,τόσο καθημερινά με μια διαφορά : το κάρυ , που του χαρίζει αυτό το δυνατό άρωμα , το απογειώνει , το κάνει εξωτικό και μοναδικό , καθώς αποτελεί στοιχείο της ινδικής κουζίνας! Το κάρυ ή το λατρεύεις ή το απορρίπτεις...Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία! Έχει αυτό το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα και αυτό το μανδικό άρωμα ενώ αποτελεί ένα πολύ δυνατό φάρμακο για τον οργανισμό . Το κοτόπουλο το φτιάχνω χρόνια με αυτό τον τρόπο και πάντα το απολαμβάνουμε , το συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και το “εξαφανίζουμε” σε χρόνο ρεκόρ.
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 24345
Απορώ δηλαδή με τον εαυτό μου μερικές φορές … μα να μην έχω δοκιμάσει αυτή την τεχνική νωρίτερα; Πού ήταν το δύσκολο; Μήπως δε ζυμώνουμε μπιφτέκια τουλάχιστον κάθε 15-20 μέρες ; Απλώς πρέπει να κλείσουμε στο εσωτερικό τους ένα “μπαστουνάκι” τυρί και συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής μας . Και να το θαύμα! Ένα ζουμερό , πεντανόστιμο μπιφτέκι που το ανοίγεις και εμφανίζεται από μέσα το τυράκι λιωμένο και γευστικό που έρχεται να “δέσει” με τον κιμά και να απογειώσει τη γεύση του…
Δείτε το :