tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Το χοιρινό κρέας όταν είναι καλής ποιότητας και όταν έχει ψηθεί σωστά είναι απολαυστικό…η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια παραλλαγή από εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη που παρακολούθησα ένα μεσημ.έρι μαζί με το σύζυγο και ομολογώ πως μας έτρεξαν τα σάλια…Την άλλη μέρα το πρωί , χωρίς να έχουμε προγραμματίσει κάτι , εμφανίστηκε ο σύζυγος με τη χαρακτηριστική , γαλάζια σακκούλα του χασάπη μας κι έιχε μέσα μια ολόφρεσκη και λαχταριστή πανσέτα…Τα υπόλοιπα δε χρειάζεται να τα φανατστείτε γιατί πολύ απλά …ακολουθούν πιο κάτω.…Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από άριστο. Δείτε και θα καταλάβετε:

panseta gastra1

Υλικά :

Φαγάκι νόστιμο , απλό αλλά ιδιαίτερο είναι το σημερινό , αφού τα υλικά του είναι τόσο απλά ,τόσο καθημερινά με μια διαφορά : το κάρυ , που του χαρίζει αυτό το δυνατό άρωμα , το απογειώνει , το κάνει εξωτικό και μοναδικό , καθώς αποτελεί στοιχείο της ινδικής κουζίνας! Το κάρυ ή το λατρεύεις ή το απορρίπτεις...Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία! Έχει αυτό το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα και αυτό το μανδικό άρωμα ενώ αποτελεί ένα πολύ δυνατό φάρμακο για τον οργανισμό .  Το κοτόπουλο το φτιάχνω χρόνια με αυτό τον τρόπο και πάντα το απολαμβάνουμε , το συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και το “εξαφανίζουμε” σε χρόνο ρεκόρ.
Δείτε το :

kotopoylo kary1


Υλικά :

Απορώ δηλαδή με τον εαυτό μου μερικές φορές … μα να μην έχω δοκιμάσει αυτή την τεχνική νωρίτερα; Πού ήταν το δύσκολο; Μήπως δε ζυμώνουμε μπιφτέκια τουλάχιστον κάθε 15-20 μέρες ; Απλώς πρέπει να κλείσουμε στο εσωτερικό τους ένα “μπαστουνάκι” τυρί και συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής μας . Και να το θαύμα! Ένα ζουμερό , πεντανόστιμο μπιφτέκι που το ανοίγεις  και εμφανίζεται από μέσα το τυράκι λιωμένο και γευστικό που έρχεται να “δέσει” με τον κιμά και να απογειώσει τη γεύση του…
Δείτε το :

mpiftekia gouda1
Υλικά (για 12 μεγαλούτσικα μπιφτέκια) :

Το κάρβουνο είναι μαγικό! Απογειώνει ό,τι κι αν ψήσουμε πάνω….από το ταπεινό κολοκύθι και όλα τα λαχανικά , τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , μέχρι το ψωμί , τα ψάρια και τα κρεατικά… Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου απογειώνεται κυριολεκτικά είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα… Τη μαρινάρουμε λίγο με κρασί για να μαλακώσει  το κρέας της , την αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο  και την ψήνουμε σωστά ώστε να διατηρηθεί μαλακή και ζουμερή!  Η απόλαυση λοιπόν δεν έχει προηγούμενο…..

Ας τις απολαύσουμε :

mosxrisia1
Υλικά:

Αυτό το τόσο μυστηριώδες θαλάσσιο είδος με τα πολλά πλοκάμια , το κοκκινωπό του χρώμα , το ολόλευκο σα βαμβάκι κρέας του και την ιδιαίτερη γεύση οι περισσότεροι το αγαπάμε και το προτιμάμε . Έχει τεράστιες δυνατότητες στο χώρο της μαγειρικής καθώς μπορούμε να το ψήσουμε , να το παραγεμίσουμε , να το τηγανίσουμε , να το μαγειρέψουμε με μυρωδικά και ρύζι ή να το απολαύσουμε σε γιουβέτσι και ό,τι  άλλο βάζει ο νους . Με δυο βασικές στιγμές  το συνδέω πάντα στο μυαλό μου : τη νηστεία και τις ουζοκαταστάσεις…Σήμερα , θα ψήσουμε λαχταριστά καλαμάρια στο σχαροτήγανο , θα τα περιλούσουμε με πλούσιο λαδολέμονο και θα τα απολαύσουμε δεόντως….

kalamaria sxaras1
Υλικά :

Είναι κάτι μέρες που τη σούπα την αναζητάμε σαν “τρελοί” και δε θέλουμε τίποτε άλλο εκτός από αυτή! Μια σούπα ζεστή , ζεστή και πεντανόστιμη , καλοβρασμένη κια γεμάτη υπέροχα υλικά που όσο βράζουν τόσο δίνουν τα πολύτιμα συστατικά τους και συνθέτουν ένα πιάτο “όνειρο”. Η μοσχαρόσουπά μου , περιέχει κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας αλλά κι ένα σωρό λαχανικά , άλλα ψιλοκομμένα κι άλλα ολόκληρα. Περιέχει και λίγο ρύζι που τη"δένει" , τη νοστιμίζει και την κάνει λίγο πιο χορταστική και πιο "γεμάτη"…Φυσικά το λεμονάκι και το πιπέρι σε μια γενναία δόση συμπληρώνουν την απόλαυση…

mosxarosoypa laxanika1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...