Άγριο ρύζι με μανιτάρια πλευρώτους
- Hits: 2458
Αυτό το άρθρο δεν το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας κάποια ιδιαίτερη συνταγή με εξαιρετικό τρόπο παρασκευής και πρωτότυπη μέθοδο μαγειρέματος . Το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας τη χρήση άγριου ρυζιού που καλά θα κάνουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα διατροφής μας . Πρόκειται για αναποφλοίωτο ρύζι , πλούσιο σε φυτικές ίνες , χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη , πλούσιο σε βιταμίνες , μαγνήσιο και φώσφορο. Είναι θησαυρός για την υγεία τόσο της καρδιάς όσο και του πεχέος εντέρου . Θέλει αρκετή ώρα βράσιμο ακριβώς επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασίες και η γεύση του θυμίζει βρασμένο σιτάρι ή πλιγούρι…Το συνδύασα λοιπόν με μαριναρισμένα ψητά πλευρώτους και ομολογώ πως μας εξέπληξε ευχάριστα.
300 γρ. άγριο ρύζι με το φλοιό του
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένο τυρί προειρετικά
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι σε λεκάνη με μπόλικο νερό να μουσκέψει για τουλάχιστον 2-4 ώρες . Την ίδια ώρα καθαρίζουμε καλά με ελάχιστα νωπό χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια από σκουπιδάκια και τα ρίχνουμε σε μια άλλη λεκάνη . Εκεί τα αλατοπιπερώνουμε , τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο (5-6 κ.σ. ) , με τη σάλτσα σόγιας , το βαλσαμικό ξύδι , το χυμό λεμονιού , τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε κι αυτά να μαριναριστούν μέχρι να έρθει η ώρα να μαγειρέψουμε . Τότε σουρώνουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , ενώ παράλληλα ψήνουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά στο σχαροτήγανο , γυρίζοντάς τα δυο-τρεις φορές . Όταν είναι έτοιμα (ρύζι και μανιτάρια) τα σερβίρουμε μαζί στο πιάτο μας , πασπαλίζουμε με μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί αν το προτιμάμε και απολαμβάνουμε...
Καλή όρεξη!