Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι
- Hits: 5204
Χτες το βράδυ , παρακολουθώντας μια ελληνική ταινία , γνωστή πρωταγωνίστρια που ήθελε να πείσει το διευθυντή …να δώσει προαγωγή στον άντρα της…. του ΄ταξε μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι! Τι ήταν να τ' ακούσω κι εγώ , βγήκε το μενού της επόμενης μέρας , αβασάνιστα και πανηγυρικά!
Το μοσχαράκι μου το κοκκινιστό , βασίζεται στην παχιά , καραμελωμένη σάλτσα ντομάτας και βέβαια για μένα είναι αδιανόητο να το απολαύσει κανείς αν δε συνοδεύεται με χοντρά μακαρόνια με τρύπα στη μέση. . . να τρυπώνει μέσα η σαλτσούλα και να γεμίζει το στόμα νοστιμιά!!!
Δείτε το :
Υλικά:
700γρ. μοσχάρι
2 μέτρια , ξερά κρεμμύδια
500γρ. τριφτή ντομάτα
+ λίγο χυμό pomodoro
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι , πιπέρι , μπαχάρια , λίγα καρφάκια γαρύφαλλο , κι ένα ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση.
Πλένουμε το κρέας καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τρίβουμε το κρεμμύδι και ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά , σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ζεσταίνουμε . Ρίχνουμε το κρέας και το γυρίζουμε απ'όλες τις πλευρές να ροδίσει .Τελειώνοντας προσθέτουμε το κρεμμύδι , να ροδίσει κι αυτό και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά , ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα , σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες. Τέλος ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε αν έχει πολλά υγρά το φαγητό . Στην περίπτωση αυτή , δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει τόσες βράσεις ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα .
Βράζουμε τα μακαρόνια , σύμφωνα με τις οδηγίες , σουρώνουμε και τα ''λιπαίνουμε'' με λίγο ωμό ελαιόλαδο ή με λίγες κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού (ή αν το θέλουμε πιο... αμαρτωλό , τα καίμε με λίγο βούτυρο).
Σερβίρουμε με ξερή μυζήθρα ή σκληρό κεφαλοτύρι και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί!
Καλή όρεξη και...καλή απόλαυση!