tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο με κάρυ

Φαγάκι νόστιμο , απλό αλλά ιδιαίτερο είναι το σημερινό , αφού τα υλικά του είναι τόσο απλά ,τόσο καθημερινά με μια διαφορά : το κάρυ , που του χαρίζει αυτό το δυνατό άρωμα , το απογειώνει , το κάνει εξωτικό και μοναδικό , καθώς αποτελεί στοιχείο της ινδικής κουζίνας! Το κάρυ ή το λατρεύεις ή το απορρίπτεις...Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία! Έχει αυτό το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα και αυτό το μανδικό άρωμα ενώ αποτελεί ένα πολύ δυνατό φάρμακο για τον οργανισμό .  Το κοτόπουλο το φτιάχνω χρόνια με αυτό τον τρόπο και πάντα το απολαμβάνουμε , το συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και το “εξαφανίζουμε” σε χρόνο ρεκόρ.
Δείτε το :

kotopoylo kary1


Υλικά :

700 γρ. φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μαγάλες μπουκιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κ.γλ. τοματοπελτέ διαλυμένη σε...
...1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 φύλλα δάφνης
1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Μπόλικο κάρυ σε σκόνη
Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

kotopoylo kary2kotopoylo kary5kotopoylo kary3kotopoylo kary4kotopoylo kary6kotopoylo kary7


Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια απλωτή κατσαρόλα με παχύ πάτο , αραδιάζουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα γυρίζουμε  μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές , σα να τα ψήναμε στη σχάρα .Όταν είναι έτοιμα το καταλαβαίνουμε γιατί ξεκολλάνε από τον πάτο της κατσαρόλας . Τότε προσθέτουμε το  λάδι και το κρασί με τον ντοματοπελτέ και στη συνέχεια τα καρότα και το κρεμμύδι . Προσθέτουμε τέλος τα φύλλα δάφνης , το κάρυ και το αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά . Στο τέλος δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το απαραίτητο ζουμάκι του .
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας  και σερβίρουμε μαζί με τις μπουκιές κοτόπουλου.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...