Κοτόπουλο με κάρυ
- Hits: 1865
Φαγάκι νόστιμο , απλό αλλά ιδιαίτερο είναι το σημερινό , αφού τα υλικά του είναι τόσο απλά ,τόσο καθημερινά με μια διαφορά : το κάρυ , που του χαρίζει αυτό το δυνατό άρωμα , το απογειώνει , το κάνει εξωτικό και μοναδικό , καθώς αποτελεί στοιχείο της ινδικής κουζίνας! Το κάρυ ή το λατρεύεις ή το απορρίπτεις...Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία! Έχει αυτό το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα και αυτό το μανδικό άρωμα ενώ αποτελεί ένα πολύ δυνατό φάρμακο για τον οργανισμό . Το κοτόπουλο το φτιάχνω χρόνια με αυτό τον τρόπο και πάντα το απολαμβάνουμε , το συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και το “εξαφανίζουμε” σε χρόνο ρεκόρ.
Δείτε το :
Υλικά :
700 γρ. φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μαγάλες μπουκιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κ.γλ. τοματοπελτέ διαλυμένη σε...
...1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 φύλλα δάφνης
1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Μπόλικο κάρυ σε σκόνη
Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια απλωτή κατσαρόλα με παχύ πάτο , αραδιάζουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα γυρίζουμε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές , σα να τα ψήναμε στη σχάρα .Όταν είναι έτοιμα το καταλαβαίνουμε γιατί ξεκολλάνε από τον πάτο της κατσαρόλας . Τότε προσθέτουμε το λάδι και το κρασί με τον ντοματοπελτέ και στη συνέχεια τα καρότα και το κρεμμύδι . Προσθέτουμε τέλος τα φύλλα δάφνης , το κάρυ και το αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά . Στο τέλος δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το απαραίτητο ζουμάκι του .
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και σερβίρουμε μαζί με τις μπουκιές κοτόπουλου.
Καλή όρεξη!