Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα
- Hits: 3837
Κανονικά πρέπει να ζητήσω άδεια από την Άννα , τη μεγάλη μου κόρη , για να δημοσιεύσω τη συνταγή αυτή μιας και τα πνευματικά διαιώματα της ανήκουν…Ομολογώ πως μου αρέσει πολύ η μαγειρική της και ο τρόπος που “κινείται” στην κουζίνα…έχει μια φρεσκάδα και μια ανάλαφρη διάθεση που ταιριάζει στην ηλικία της και καλά θα κάνουμε εμείς οι μαμάδες να συμμορφωνόμαστε λιγάκι με αυτό το "πνεύμα" γιατί όσο ανάγκη έχουν εκείνες τις δικές μας πείρες άλλο τόσο έχουμε κι εμείς ανάγκη τη δική τους φρεσκάδα , έμπνευση και ανανέωση.
Το πιάτο αυτό είναι ένα πιάτο express νόστιμο , αρωματικό και υπέροχο , ένα καλοκαιρινό πιάτο “δια χειρός Άννας” . Παρακάμπτω τις νόμιμες διαδικασίες , της το"κλέβω" και το μοιράζομαι μαζί σας…
Υλικά:
500 γρ. ταλιατέλες
500 γρ. τυρί κρέμα (κατά προτίμηση mascarpone)
250 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
Ξυσμα από ένα λεμόνι και λίγο χυμό
Αλάτι και πιπέρι
Λίγα κόκκινα , ολόκληρα πιπέρια
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο , αλατισμένο νερό. Προς το τέλος του βρασμού κρατάμε μια κούπα (περίπου 200 ml.) από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Φροντίζουμε να βράσουμε τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερο από την ώρα που προτείνει η συσκευασία. Σουρώνουμε τότε τα ζυμαρικά , και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα. Έχουμε κατεβάσει τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας , στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το τυρί κρέμα μέχρι να ζεσταθεί και να μαλακώσει . Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο , το σολομό και το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αμυλούχο νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε άλλο λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα , το ξύσμα λεμονιού , τον άνιθο και το κόκκινο πιπέρι. Αυτά τα φυλάμε για το τέλος για να διατηρηθούν ζωντανά τα αρώματά τους…Αποσυρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας στο πιάτο μας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με ένα δροσερό , λευκό κρασί.
Καλή όρεξη!