tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο με αρακά και κολοκυθάκια

Θέλω να είμαι ειλικρινής: Δε συμπαθώ και πολύ τον αρακά κι ο λόγος που τον μαγειρεύω είναι τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό. Αντιοξειδωτική , αντιγηραντική δράση , συμβολή στον έλεγχο πίεσης , σακχάρου , χοληστερίνης , ρύθμιση καλής λειτουργίας του εντέρου και ένα σωρό άλλες …….όπως όλα τα αγνά και ευλογημένα προϊόντα της φύσης…Όμως αυτή εδώ η πρότασή μου , είναι τόσο ενδιαφέρουσα και τόσο νόστιμη που με έκανε να αναθεωρήσω και να δω τον αρακά με θετική ματιά που αγγίζει τα όρια της συμπάθειας. Τα τρυφερά , μικρά κολοκυθάκια , η φρέσκια ντοματούλα και το μπόλικο ελαιόλαδο συμπληρώνουν τη γεύση και συνθέτουν ένα πιάτο που πραγματικά αξίζει μια καλή θέση στην κουζίνα μας…

kotopoylo arakas1

Υλικά:

700-800 γρ. κοτόπουλο (περίπου μισό κοτόπουλο) 

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

6-8 πολύ μικρά , τρυφερά κολοκυθάκια

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

1/2 ματσάκι άνιθο (και λίγο μάραθο αν προτιμάμε)

2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες

350 γρ. αρακά

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

kotopoylo arakas2kotopoylo arakas3kotopoylo arakas4kotopoylo arakas5kotopoylo arakas6kotopoylo arakas7

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες , το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε. Ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε σε απλωτό σκεύος λίγες κουταλιές από το λάδι και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο . Περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και το γυρίζουμε φροντίζοντας να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο με τα κολοκυθάκια , προσθέτουμε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και όταν μαραθούν και μοσχομυρίσουν , προσθέτουμε τον αρακά και το καρότο . Γυροφέρνουμε με προσοχή όλα τα υλικά για λίγο και τότε προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα , τον άνιθο , το υπόλοιπο λάδι και το αλατοπίπερο. Περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό και τότε το σκεπάζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρέυουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να σιγουρευτούμε πως έχει “γίνει” καλά το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί , ξεσκεπάζουμε για λίγο στο τέλος το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν τα περιτά υγρά και να μελώσει η σαλτσούλα του. 

Σερβίρουμε αμέσως , συνοδεύοντας το φαγητό μας με τυρί φέτα και ζυμωτό ψωμάκι.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...