Ντοματόσουπα με κριθαράκι , της μαμάς.
- Hits: 53672
Δεν ξέρω αν συνέβαινε και στο δικό σας σπίτι αυτό αλλά στο δικό μας η βραδιά της ντοματόσουπας αποτελούσε θεσμό! Όταν πεινούσαμε το βράδυ και δεν μας ικανοποιούσε καμμιά από τις προτάσεις της μητέρας , ερχόταν πανομοιότυπη η ερώτησή της : "να σας βράσω μια ντοματόσουπα ;" και άλλο τόσο πανομοιότυπη ερχόταν και η απάντηση : " Ναιιιιιιι!!!!" Η βραδιά της ντοματόσουπας κατέληξε μια αγαπημένη , οικογενειακή συνήθεια που ακολουθεί σαν ιερή παράδοση και το δικό μου σπίτι….Με καμάρι , λοιπόν σας παρουσιάζω αυτό το απλοϊκό αλλά πεντανόστιμο , φαγητό που μεγάλωσε εμάς , τα παιδιά μας και θα μεγαλώσει τα εγγόνια μας!
1 λίτρο νερό
300 γρ. τριφτή ντομάτα
1 κύβο βοδινού
10 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Τυρί φέτα για το σερβίρισμα (απαραίτητο)
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα μαζί με την ντομάτα , το λάδι , τον κύβο , αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι , χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια σκάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά , σχεδόν συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν το κριθαράκι έχει βράσει και η ντοματόσουπα έχει χιλώσει , κλέινουμε το μάτι και την αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με χοντροτριμμένη φέτα τυρί (το οποίο λιώνει μέσα στη σούπα και γίνεται όνειρο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι…
Καλή σας όρεξη!