tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πένες με σπανάκι και cottage cheese (κότατζ τσηζ)

Αυτό το φαγητό προέκυψε από έναν αυτοσχεδιασμό αφού είχα στο ψυγείο και στο ντουλάπι μου τα σχετικά υλικά και ήθελα να τα “παντρέψω”…Είχε βέβαια πέσει στην αντίληψή μου μια παρόμοια πρόταση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον αφού έτσι κι αλλιώς τα υλικά αυτά τα αγαπώ πολύ. Ομολογώ πως φοβήθηκα για τις κριτικές της οικογένειας και γι’ αυτό προχώησα την εκτέλεση ένα βήμα πιο πέρα: Έκανα  το φαγητό μου “ογκρατέν” με λίγη παρμεζάνα στο φούρνο (αυτό είναι σίγουρο χαρτί)…Το αποτέλεσμα; Πιο καλό απ’ ό,τι περίμενα…Και δεν το λέω εγώ , το αποδεικνύει το άδειο πυρέξ….

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

penes spanaki cottage cheese1

Υλικά :


350-400 γρ. πένες
100 γρ. σπανάκι baby πλυμένο και καλά στεγνωμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια , ψιλοκομμένα
6 φέτες μπέικον καπνιστό
6 κ.σ. λάδι
10-12 ντοματίνια
200 γρ. cottage cheese
1 κούπα χοντροτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

penes spanaki cottage cheese2penes spanaki cottage cheese3penes spanaki cottage cheese4penes spanaki cottage cheese5penes spanaki cottage cheese6penes spanaki cottage cheese7penes spanaki cottage cheese8penes spanaki cottage cheese9penes spanaki cottage cheese10penes spanaki cottage cheese11penes spanaki cottage cheese12penes spanaki cottage cheese13penes spanaki cottage cheese14penes spanaki cottage cheese15

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο , αλατισμένο νερό. Παράλληλα στο διπλανό μάτι της κουζίνας βάζουμε ένα αντικολλητικό (μεγάλο) τηγάνι , σε δυνατή φωτιά και αραδιάζουμε μέσα το μπέικον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σκέτο , χωρίς λάδι) . Όταν ροδίσει καλά από τη μια μεριά το γυρίζουμε κι από την άλλη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το λάδι και τα σωτάρουμε όλα μαζί . Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα ντοματίνια και στη συνέχεια το σπανάκι και αλατοπίπερο. Το γυροφέρνουμε στο τηγάνι μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του και στη συνέχεια , αφού στεγνώσει το αφηνουμε για 1-2 λεπτά να σωταριστεί κι αυτό μαζί με όλα τα υλικά.
Στο μεταξύ , ενώ οι πένες έχουν βράσει , τις σουρώνουμε , τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα καθώς και το μίγμα του σπανακιού. Προσθέτουμε το cottage cheese και ανακατεύουμε καλά .
Αδειάζουμε τότε όλο το περιεγχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα , φροντίζοντας μια ποσότητα απ’ αυτή να “τρυπώσει” ανάμεσα στις πένες. Γκρατινάρουμε για 10 λεπτά στο φούρνο , στους 200ο μεχρί να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...