Πένες με σπανάκι και cottage cheese (κότατζ τσηζ)
- Hits: 3760
Αυτό το φαγητό προέκυψε από έναν αυτοσχεδιασμό αφού είχα στο ψυγείο και στο ντουλάπι μου τα σχετικά υλικά και ήθελα να τα “παντρέψω”…Είχε βέβαια πέσει στην αντίληψή μου μια παρόμοια πρόταση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον αφού έτσι κι αλλιώς τα υλικά αυτά τα αγαπώ πολύ. Ομολογώ πως φοβήθηκα για τις κριτικές της οικογένειας και γι’ αυτό προχώησα την εκτέλεση ένα βήμα πιο πέρα: Έκανα το φαγητό μου “ογκρατέν” με λίγη παρμεζάνα στο φούρνο (αυτό είναι σίγουρο χαρτί)…Το αποτέλεσμα; Πιο καλό απ’ ό,τι περίμενα…Και δεν το λέω εγώ , το αποδεικνύει το άδειο πυρέξ….
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά :
350-400 γρ. πένες
100 γρ. σπανάκι baby πλυμένο και καλά στεγνωμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια , ψιλοκομμένα
6 φέτες μπέικον καπνιστό
6 κ.σ. λάδι
10-12 ντοματίνια
200 γρ. cottage cheese
1 κούπα χοντροτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο , αλατισμένο νερό. Παράλληλα στο διπλανό μάτι της κουζίνας βάζουμε ένα αντικολλητικό (μεγάλο) τηγάνι , σε δυνατή φωτιά και αραδιάζουμε μέσα το μπέικον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σκέτο , χωρίς λάδι) . Όταν ροδίσει καλά από τη μια μεριά το γυρίζουμε κι από την άλλη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το λάδι και τα σωτάρουμε όλα μαζί . Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα ντοματίνια και στη συνέχεια το σπανάκι και αλατοπίπερο. Το γυροφέρνουμε στο τηγάνι μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του και στη συνέχεια , αφού στεγνώσει το αφηνουμε για 1-2 λεπτά να σωταριστεί κι αυτό μαζί με όλα τα υλικά.
Στο μεταξύ , ενώ οι πένες έχουν βράσει , τις σουρώνουμε , τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα καθώς και το μίγμα του σπανακιού. Προσθέτουμε το cottage cheese και ανακατεύουμε καλά .
Αδειάζουμε τότε όλο το περιεγχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα , φροντίζοντας μια ποσότητα απ’ αυτή να “τρυπώσει” ανάμεσα στις πένες. Γκρατινάρουμε για 10 λεπτά στο φούρνο , στους 200ο μεχρί να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!