tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χοιρινά φιλετάκια με καραμελωμένα λαχανικά

Δεν είμαι πολύ φίλος με το κρέας , γι’ αυτό όταν έρθει η ώρα να το απολαύσω πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται με λαχανικά ή μια δελεαστική σαλάτα…Από την άλλη , τα καραμελωμένα λαχανικά είναι η αδυναμία μου . Λοιπόν κι εγώ τα “πάντρεψα” με τα ζουμερά και φίνα φιλετάκια χοιρινού , τα έσβησα με κόκκινο , ημίγλυκο κρασί και αφού τα συνόδεψα με λίγο ρύζι , έγιναν ένα πιάτο πεντανόστιμο και πληθωρικό που το εξαφάνισαν όλοι…ακόμα κι εγώ…Στο τέλος κατέληξα κι εγώ να πω…”ωραίο το κρεατάκι”….κι αν είναι έτσι ας γίνω και δεινός κρεατοφάγος βρε αδερφέ….

Δείτε τα:

filetakia me karamelomena laxanika1

Υλικά :


800 γρ. χοιρινά φιλετάκια από το καρέ (περίπου 10-12)
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
2-3 πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) κομμένες στα 6
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 πράσο καθαρισμένι και ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια τσέρρυ κομμένα στα δύο
1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
10 κ.σ. λάδι
1/2 ποτηράκι κόκκινο , ημίγλυκο κρασί
Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ρύζι της προτίμησής μας για το σερβίρισμα

filetakia me karamelomena laxanika2filetakia me karamelomena laxanika3filetakia me karamelomena laxanika4filetakia me karamelomena laxanika5filetakia me karamelomena laxanika6filetakia me karamelomena laxanika7filetakia me karamelomena laxanika8filetakia me karamelomena laxanika9filetakia me karamelomena laxanika10filetakia me karamelomena laxanika11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε λίγο από το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και αφού κάψει , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να σωταριστούν . Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν . Τότε προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και όταν κάψει κι αυτό , προσθέτουμε τα λαχανικά . Ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν κι αυτά και να καραμελώσουν.
Τότε τα σπρώχνουμε στην άκρη του σκεύους κι αρχίζουμε να ροδίζουμε τα φιλετάκια λίγα-λίγα κι από τις δυο πλευρές. Δεν παραλείπουμε να ανακατεύουμε κάπου-κάπου και τα λαχανικά παράλληλα. Αφαιρούμε τα πρώτα φιλετάκια και προσθέτουμε άλλα λίγα μέχρι να ροδίσουν κι αυτά…κ.ο.κ….
Όταν τα ροδίσουμε όλα , τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα , απλώνοντας ανάμεσά τους τα λαχανικά , τα σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε την πάπρικα , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε κια μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά. Στο τέλος , αν υπάρχουν πολλά υγρά στην κατσαρόλα ξεσκεπάζουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά .
Σερβίρουμε δυο-τρία φιλετάκια με λίγες κουταλιές λαχανικά και λίγο ρύζι , περιλούζοντας με τη σαλτσούλα του!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...