Έγχρωμα ζυμαρικά με τοματίνια & βασιλικό
- Hits: 2241
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κυρίως πιάτο , πεντανόστιμο και έτοιμο σε 15 λεπτά που το απολαμβάνουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βέβαια αν θέλουμε το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνουμε και σαν σαλάτα με ζυμαρικά εμπλουτίζοντάς το με ένα σωρό υλικά όπως καλαμπόκι , μπιζέλια , καροτάκια baby ή μανιτάρια..κ.λ.π..Όπως και να έχει βέβαια , το φαγάκι αυτό είναι αγαπημένο και με βγάζει ασπροπρόσωπη σε πολλές περιπτώσεις , όταν βιάζομαι αλλά παρ' όλα αυτά δε θέλω να καταλήξω σε πρόχειρες ή άνοστες λύσεις...
Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά ζυμωμένα με γεύσεις (π.χ. καρότο, σπανάκι, τομάτα, βασιλικό)
20-25 τοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο στην πρέσα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κύβο νοστιμιάς (λαχανικών)
Μπόλικο πιπέρι και παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Σε απλωτή , μέτρια κατσαρόλα βράζω τα ζυμαρικά , σύμφωνα με τις ενδείξεις της συσκευασίας.
Στο διπλανό μάτι της κουζίνας , σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το λάδι , τα τοματίνια πλυμένα και κομμένα στα δύο , το βασιλικό , τον κύβο νοστιμιάς τριμμένο και το σκορδάκι…Σωτάρω όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά , στη συνέχεια χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και μαγειρεύω για μερικά λεπτά ακόμα. Όταν τα ζυμαρικά μου είναι σχεδόν έτοιμα , παίρνω δυο-τρεις κουταλιές από το νερό που βράζουν και το ρίχνω στο τηγάνι με τα τοματίνια , δυναμώνω τη φωτιά , αφήνω να πάρουν δυο-τρεις βράσεις και είναι έτοιμα…Σουρώνω τα ζυμαρικά , αδειάζω τα τοματίνια (με ΟΛΑ τα υγρά τους) στα ζυμαρικά, ανακατεύω και σερβίρω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα!
Καλή όρεξη!