Πίτσα με φρέσκα μανιτάρια και μοτσαρέλα
- Hits: 960
Λατρεύω την πίτσα , το δηλώνω ευθαρσώς και επιδιώκω "βραδιές πίτσας" με την πρώτη ευκαιρία . Αλλα και ευκαιρία να μην υπάρχει…εγώ τη σκαρφίζομαι με “το έτσι θέλω”…Όμως , όμως…μην ακούσω γι’αυτές τις πίτσες-ψωμιά που πάνω τους φιλοξενούν κάμποσους τόνους αλλαντικών κι άλλους τόσους τόνους τυριών. Η πίτσα μου αρέσει λιτή , απέριτη , με ξακάθαρη γεύση , λεπτό ζυμάρι και λιγοστά υλικά. Το τυρί που προτιμώ είναι η μοτσαρέλα ακριβώς γιατί η γεύση της δεν έχει ένταση και οι αγαπημένες μου εκδοχές είναι η πίτσα μαργαρίτα (γοητεία της απλότητας) και η πίτσα με μανιτάρια(που από μόνα τους αποτελούν λατρεία) , για τον ίδιο ακριβώς λόγο...
Υλικά:
Ζύμη για πίτσα (συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ)
Για τη σάλτσα: 1 κούπα τριφτή ντομάτα
3 κ.σ. λάδι
Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι , βασιλικό
Μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες (200-250 γρ. για κάθε πίτσα)
Τριμμένη μοτσαρέλα (200 γρ. για κάθε πίτσα)
Επιπλέον θυμάρι και ελαιόλαδο για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη , τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ετοιμάζουμε τότε τη σάλτσα: Ρίχνουμε όλα τα υλκά για τη σάλτα σε ένα μικρό κατσαρολάκι , ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι 35εκ. και με λαδωμένα χέρια απλώνουμε τη ζύμη (το 1/4 της ολικής ζύμης από τη μία δόση). Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα απλώνοντάς την σε όλη την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Σκορπίζουμε τα μανιτάρια πάνω από τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Κρατάμε μόνο μια χούφτα για το πάνω μέρος. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και πάνω από το τυρί σκορπίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα θυμάρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην τελευταία σχάρα , για 20 λεπτά περίπου.
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!