Μοσχαράκι με πατάτες , λεμονάτο , ψητό της κατσαρόλας!
- Hits: 23777
Γιορτινό και άκρως γευστικό το σημερινό πιάτο . Η επιτυχία του βασίζεται στη λεμονάτη-σκορδάτη σαλτσούλα του αλλά κυρίως στις μελωμένες πατατούλες του οι οποίες γίνονται ανάρπαστες και βέβαια στο κλασικό κι αγαπημένο μοσχαρίσιο κρέας το οποίο γίνεται μαλακό και νοστιμότατο . Κλασικά λοιπόν το συνδυάζουμε με μια σαλάτα εποχής , με κάποια γραβιέρα της επιλογής μας , λίγο ψωμί και κρασάκι . Μου θυμίζει κάτι μεσημεριανά Κυριακής που το τραπέζι έμοιαζε γιορτινό... Κατά τα άλλα , πιο απλό φαγητό στην κατασκευή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Δείτε το:
Yλικά:
1.200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυμό από δυο λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο)
Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη
5-6 πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
Λίγο ακόμα λάδι για τις πατάτες
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες . Το τοποθετούμε σε μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες ( κρέας , λάδι , λεμόνι , σκόρδο , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη ). Περιμένουμε να έρθει το φαγητό σε βρασμό και αφού πάρει 2-3 βράσεις χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου , όσο χρειάζεται για να είναι το κρέας μαλακό. Όταν κοντεύει να "γίνει" , καθαρίζουμε τις πατάτες , τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο . Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε απλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά ώστε να ροδίσουν.
Παράλληλα ελέγχουμε το κρέας. Αν έχει στεγνώσει προσθέτουμε 100 ml βραστό νερό . Τέλος προσθέτουμε τις ροδοψημένες πατατούλες στην κατσαρόλα , αφήνουμε να πάρουν κι αυτές 2-3 βράσεις μαζί με το κρέας για να δέσουν τα αρώματα και τα υλικά και το φαγητό μου είναι έτοιμο. Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή σας όρεξη...