tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχαράκι με πατάτες , λεμονάτο , ψητό της κατσαρόλας!

Γιορτινό και άκρως γευστικό το σημερινό πιάτο . Η επιτυχία του βασίζεται στη λεμονάτη-σκορδάτη σαλτσούλα του αλλά κυρίως στις μελωμένες πατατούλες του οι οποίες γίνονται ανάρπαστες και βέβαια στο κλασικό κι αγαπημένο μοσχαρίσιο κρέας το οποίο γίνεται μαλακό και νοστιμότατο . Κλασικά λοιπόν το συνδυάζουμε με μια σαλάτα εποχής , με κάποια γραβιέρα της επιλογής μας , λίγο ψωμί και κρασάκι . Μου θυμίζει κάτι μεσημεριανά Κυριακής που το τραπέζι έμοιαζε γιορτινό... Κατά τα άλλα , πιο απλό φαγητό στην κατασκευή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Δείτε το:

mosxari lemonato7

Yλικά:

1.200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυμό από δυο λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο)
Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη
5-6 πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια

Λίγο ακόμα λάδι για τις πατάτες

mosxari lemonato6mosxari lemonato2mosxari lemonato5mosxari lemonato3mosxari lemonato4mosxari lemonato1

Εκτέλεση:
Πλένουμε  καλά το κρέας  και το κόβουμε σε μερίδες . Το τοποθετούμε σε μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα  τα υλικά εκτός από τις πατάτες ( κρέας , λάδι , λεμόνι , σκόρδο , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη ). Περιμένουμε να έρθει το φαγητό σε βρασμό και αφού  πάρει 2-3 βράσεις  χαμηλώνουμε  τη φωτιά και το σκεπάζουμε  για να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου  , όσο χρειάζεται για να είναι το κρέας μαλακό. Όταν κοντεύει να "γίνει" , καθαρίζουμε τις πατάτες , τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο . Τις τοποθετούμε  σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε απλό ταψί στρωμένο  με λαδόκολλα και τις ψήνουμε  στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά ώστε να ροδίσουν.
Παράλληλα ελέγχουμε το κρέας. Αν έχει στεγνώσει  προσθέτουμε 100 ml βραστό νερό . Τέλος προσθέτουμε τις ροδοψημένες πατατούλες  στην κατσαρόλα , αφήνουμε  να πάρουν κι αυτές 2-3 βράσεις μαζί με το κρέας για να δέσουν τα αρώματα και τα υλικά και το φαγητό μου είναι έτοιμο.  Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή σας όρεξη...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...