Ρεβίθια με σάλτσα ταχινιού και πορτοκάλι
- Hits: 1217
Μου το έλεγαν μα δεν το πίστευα: τα ρεβίθια αγαπούν πολύ τα εσπεριδοειδή ! Για το λεμόνι εννοείται πως το καταλαβαίνω μα για το πορτοκάλι ήθελα να δοκιμάσω πριν το πιστέψω και φυσικά μια δοκιμή με έπεισε και με το παραπάνω! Έφτιαξα λοιπόν την αγαπημένη μου σιφνέικη ρεβιθάδα στο πήλινο και την περιέλουσα με μια εξαιρετική σάλτσα η οποία εκτός των άλλων περιέχει χυμό πορτοκαλιού…Σειρά σου να δοκιμάσεις κι εσύ και θα καταλάβεις.
Υλικά:
300 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. λάδι
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κ.γλ. κύμινο
Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι στραγγιστό
Πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια φροντίζοντας να είναι μελωμένα χωρίς περιττά υγρά. (Συνταγή εδώ)
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα τα περιλούζουμε με τη σάλτσα κι ανακατεύουμε . Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται προσθέτοντας ακόμα λίγο κύμινο ή χυμό πορτοκαλιού ταχίνι αν το επιθυμούμε. Σερβίρουμε προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο , πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και απολαμβάνουμε.
Καλή όρεξη!
Σημ. : Προαιρετικά αν αγαπάμε τη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού μπορούμε να προσθέσουμε μια-δυο λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού στο μαγείρεμα των ρεβιθιών.