tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πρασόρυζο με σέλερυ , σα ριζότο πράσου

Αυτό το πιάτο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και την οικογένειά μου όταν το έφτιαξα για πρώτη φορά . Συνήθως έφτιαχνα το υπέροχο ,  κλασικό πρασόρυζο με τη σάλτσα ντομάτας το οποίο μας αρέσει πάρα πολύ . Αλλά αυτή η εκδοχή του στην κυριολεξία μας ξετρέλανε . Πιο ανάλαφρο , πιο γλασερό , πιο νόστιμο τολμώ να πω θυμίζει πιο πολύ ριζότο λαχανικών με το άρωμα και τη γλύκα του πράσου να κυριαρχεί , πάρα ένα συνηθισμένο λαδερό φαγητό , όπως το σπανακόρυζο ή το λαχανόρυζο . Αν το συνοδέψουμε μάλιστα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή λίγο Κατίκι Δομοκού , το πιάτο μετατρέπεται σε μια υπέροχη , μεσημεριανή απόλαυση !
Δείτε το :

prasoryzo aspro1
Υλικά :


4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι  ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 πιπεριά ξανθή ή κέρατο ψιλοκομμένη
1 χούφτα σέλερυ ψιλοκομμένο
10 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. νοστιμιά λαχανικών
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
2 1/2 φλ.τσ. νερό
Για το σερβίρισμα :
Γιαούρτι στραγγιστό ή Κατίκι Δομοκού
Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

prasoryzo aspro2prasoryzo aspro3prasoryzo aspro4prasoryzo aspro5prasoryzo aspro6prasoryzo aspro7prasoryzo aspro8prasoryzo aspro9

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και ζεματίζουμε τα πράσα σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά . Αδειάζουμε στο σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και σωτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά . Μόλις γυαλίσουν και μοσχομυρίσουν προσθέτουμε και την πιπεριά . Τη γυροφέρνουμε κι αυτή λίγο στο λάδι μέχρι να μαραθεί . Τότε σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη νοστιμιά λαχανικών , αλάτι και πιπέρι , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά . Τότε δυναμώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο . Προσθέτουμε και το νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να γίνει το ρύζι οπότε θα έχουν απορροφηθεί και τα υγρά . Το φαγητό είναι έτοιμο . Περιμένουμε λίγα λεπτά να “σταθεί” και σερβίρουμε  με μια κουταλιά γιαούρτι ή Κατίκι Δομοκού , λεμονάκι (προαιρετικά) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι επιπλέον.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...