Συκωταριά λαδορίγανη
- Hits: 1174
Δεν είμαι σίγουρη ότι αρέσει σε όλους αυτό το μέρος του αρνιού και ότι είναι καλοδεχούμενο απ’ όλους. Όσοι όμως το αγαπούν , το κάνουν με θέρμη. Αποτελεί εξαιρετικό μεζεδάκι και είναι τέλειο συνοδευτικό για “κρασοκαταστάσεις". Παρόλο που δεν εχω και άριστες σχέσεις με το αρνάκι στην κουζίνα μου , τη συκωταριά του “λαδορίγανη" την αγαπώ πολύ κι αυτό με κάνει να την μαγειρεύω με μεράκι και να τη σερβίρω με άλλο τόσο μεράκι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Το μπόλικο λεμονάκι , το μπόλικο λαδάκι αλλά και το πιπεράκι επιβάλλονται καθώς και οι τηγανιτές πατάτες σαν συνοδευτικό!
Υλικά:
Μια αρνίσια συκωταριά
130 ml ελαιόλαδο
Χυμό από δύο λεμόνια
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ σχολαστικά τη συκωταριά και την κόβουμε σε κομματάκια-μπουκιές. Ζεματίζουμε τα κομματάκια σε άφθονο νερό που βράζει ώστε να καθαρίσει καλά για 5 λεπτά. Σουρώνουμε κι αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Σε ρηχό και απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεστάνει. Τότε προσθέτουμε τα κομμάτια συκωταριάς και τα τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και μπόλικη ρίγανη (του ταιριάζει πολύ). Σκεπάζουμε το σκεύος , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη συκωταριά για 1 ώρα περίπου. Αν μετά το τέλος του βρασμού έχει παραπανίσια υγρά το φαγητό , δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα το μαγείρεμα ώστε να μελώσει το ζουμάκι του. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!