tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Νάτσος με κιμά, κρέμα τυριών και γκουακαμόλε

Το site που διατηρώ εδώ και κάμποσα χρόνια το νιώθω σαν το σπίτι μου. Εχει τη σφραγίδα μου και φωνάζει το όνομά μου, σε κάθε γωνιά του , από τις φωτογραφίες , τη δομή των άρθρων , τα κείμενα μέχρι και τα αντικείμενα και τις γωνιές της κουζίνας μου είναι ο εαυτός μου και ταυτίζονται με τις στιγμές μου , τις προτιμήσεις μου , τις επιλογές μου , την κουλτούρα και την αισθητική μου. Κάποιες υπήρξαν επιτυχημένες  , καλόγουστες και εύστοχες ενώ κάποιες άλλες πιο μέτριες και συμβατικές…όλα μα όλα όμως, με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους συνθέτουν την ιδιοσυγκρασία μου και δίνουν την ταυτότητα μου…Εδώ όμως, σε τούτη τη συνταγή έδωσα τόπο σε μια φρέσκια , αλλιώτικη από μένα επιλογή και ομολογώ πως με ξάφνιασε ευχάριστα. Μεξικάνικο , από την κόρη μου τη Σάτυ λοιπόν , με κέφι , νεανική φρεσκάδα και νοστιμιά!

natsos18

Υλικά:

1 δόση γκουακαμόλε

Για τα τσιπς:

6 αραβικές πίτες

100 ml λάδι

Σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα

450 γρ. κιμά

Για τον κιμά:

4 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

150 γρ. τριφτή ντομάτα

Αλάτι , πιπέρι , κύμινο

ταντούρι mix , πάπρικα

Για τη σάλτσα τυριών:

350 ml γάλα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. αλεύρι

200 γρ. τσένταρ

100 γρ. ρεγκάτο

100 γρ. γκούντα ή ένταμ

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

natsos2natsos3natsos4natsos5natsos6natsos7natsos8natsos9natsos10natsos11natsos12natsos13natsos14natsos15natsos16natsos17natsos18natsos19

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε το γκουακαμόλε (συνταγή για το γκουακαμόλε εδώ!) και μετά τον κιμά: Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε και τον κιμά και ροδίζουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την ντομάτα , το αλάτι και τα μπαχαρικά και σιγομαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα τσιπς : Κόβουμε σε τριγωνάκια τις αραβικές πίτες και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι , το σκόρδο και την πάπρικα και αλείφουμε τα τριγωνάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα τριγωνάκια και τα διατηρούμε ζεστά.

Ετοιμάζουμε τότε τη σάλτσα τυριών: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο κι όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι. Καβουρδίζουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει ή σβολιάσει , περιμένουμε να έρθει σε βρασμό και τότε προσθέτουμε τα τυριά , ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να σχηματίσουν μια παχύρρευστη σάλτσα. Αποσύρουμε αμέσως και προχωράμε στο “στήσιμο” του πιάτου:

Τοποθετούμε στη βάση μιας μεγάλης πιατέλας τα ψημένα τσιπς αραβικής πίτας με το μπαλάκι με το μπω με το γκουακαμόλε στο κέντρο . Από πάνω περιλούζουμε με την σάλτσα των τυριών κι από πάνω σκορπίζουμε τον κιμά. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.

Είναι ένα παρεΐστικο φαγητό που σερβίρεται στη μέση του τραπεζιού και συμμετέχουν όλοι μαζί βουτώντας τα τσιπς στα υλικά της πιατέλας.

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...