Τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριά Φλωρίνης
- Hits: 166
Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να ετοιμάσεις ένα γρήγορο μεζεδάκι , με απλά υλικά, χωρίς κόπο αλλά παράλληλα να θέλεις να μη φαίνεται πρόχειρο ή ετοιματζίδικο; Σε αυτή την περίπτωση σου έχω τη λύση, όπου μαζί με λίγες ψητές πατάτες, μια σαλάτα και μια ποικιλία τυριών εξασφαλίζει το τέλειο μενού. Είναι η τηγανιά κοτόπουλου όπου με την πιπεριά Φλωρίνης και την πλούσια μουσταρδολεμονάτη σάλτσα θα σε κάνει περήφανη κι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους.
Υλικά:
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
60 γρ. λάδι
Χυμό από ένα μεγάλο, ζουμερό λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και κόβουμε το κρέας σε μερίδες, καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε κι αυτή σε λωρίδες. Σε ένα απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τις μερίδες κοτόπουλου και τις γυρνάμε ,ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος προσθέτουμε και τις πιπεριές.
Παράλληλα σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τον ανακατεύουμε με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το ζωμό αυτό στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και την πάπρικα , χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου.
ΚΑλή όρεξη.