tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Λαζάνια με κιμά και ψητά λαχανικά

Τα λαζάνια είναι ένα εξαιρετικό υλικό με το οποίο μπορούμε να κάνουμε θαύματα . Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε απίστευτα μαζί τους , φτιάχνοντας  σάλτσες , με ποικιλία υλικών και ετοιμάζοντας ένα σωρό πιάτα . Μπορούμε ακόμα να ανακυκλώσουμε φαγητά και να τα ενσωματώσουμε μαζί με λαζάνια σε ένα υπέροχο σουφλέ… εγώ σήμερα θέλησα με τη βοήθειά τους να φτιάξω κάτι που να θυμίζει σουφλέ , παστίτσιο και μουσακά…Ένωσα λοιπόν τα αγπημένα μου ζυμαρικά  με κιμά , ψητά λαχανικά και μπεσαμέλ και δημιούργησα ένα πιάτο που ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν και τόσο τα λαχανικά…δεν “ξεδιάλεξαν” ούτε ψιχουλάκι.
Δείτε το :

lazania1
Υλικά :


18-20 πλάκες λαζάνια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. τριφτή ντομάτα ή ντοματάκι κονκασέ
10 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Μπαχάρια και ένα μικρό ξυλάκι κανέλας
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια
2 πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ. μανιτάρια λευκά
1/2 φλ.τσ. ηλιέλαιο
Αλάτι
1 δόση μπεσαμέλ (1 λίτρο γάλα)
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

lazania2maccheese10lazania3lazania4lazania5lazania6lazania7lazania8lazania9lazania10

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά : Σε απλωτή κατσαρόλα σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι στο λάδι , σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά . Τον ανακατεύουμε κι αυτόν μαζί να σωταριστεί ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά , αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για μία περίπου ώρα . Δε θέλουμε να στεγνώσει ο κιμάς , αλλά να έχει μπόλικα υγρά για να “γίνουν” τα λαζάνια . Αν λοιπόν δούμε ότι στεγνώνει προσθέτουμε λίγο βραστό νερό . Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά : Τα πλένουμε (τα μανιτάρια τα καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας) και τα κόβουμε όλα σε χοντρές φέτες . Αλατίζουμε , λιπαίνουμε με το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά . Αραδιάζουμε τα λαχανικά στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220ο για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσουν . Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τη βασική συνταγή .
Όταν όλα τα υλικά μας είναι έτοιμα “στρώνουμε" το φαγητό σε ταψί 30x35 . Στο κάτω μέρος απλώνουμε  μια σειρά λαζάνια και από πάνω λίγο απ’ τον κιμά , λίγα από τα λαχανικά , λίγη από τη μπεσαμέλ και τριμμένη γραβιέρα . Συνεχίζουμε εναλλάσσοντας έτσι τα υλικά σε τρεις στρώσεις , φροντίζοντας να τελειώσουμε με τη μπεσαμέλ και λίγη τριμμένη γραβιέρα και πιπέρι από πάνω .
Ψήνουμε στους 200ο μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό και να ροδίσει!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...