tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο

Μιλάμε για ένα κλασικό , μεσογειακό πιάτο , ένα πιάτο που κλείνει μέσα του όλα τα αρώματα και της γεύσεις του καλοκαιριού και της μεσογειακής γης. Νομίζω πως κάθε οικογένεια γεύεται αυτό το φαγητό πολλές φορές κάθε καλοκαίρι , με τις δικές της παραλλαγές και τους δικούς της τρόπους μαγειρέματος…Τα υλικά , απλά και προσιτά κυκλοφορούν σε αφθονία στους πάγκους της λαΐκής αλλά και σε κάθε σπίτι που έχει τουλάχιστον μια μικρή αυλίτσα…Η ομορφιά της απλότητας είναι εδώ , έχει έντονο το χρώμα του καλοκαιριού! Όσες φορές κι αν το γευτώ , όσες φορές δεχτώ “πεσκέσι” με μια αγκαλιά , κηπευτικά δεν το βαριέμαι ποτέ και είναι πάντα καλοδεχούμενο…

melitzanes feta1

Υλικά :


4-5 μελιτζάνες
4 πατάτες
2 πιπεριές
2 μεγάλα , ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες , ώριμες ντομάτες
1 ποτηράκι του κρασιού ντοματοχυμό
Φρέσκια ρίγανη
Ψιλοκομμένο μαΐντανό
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο λάδι (5-6 κ.σ.) για το ψήσιμο των λαχανικών
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι για τη σάλτσα
250-300 γρ. τυρί φέτα

melitzanes feta2melitzanes feta3melitzanes feta4melitzanes feta5melitzanes feta6melitzanes feta7melitzanes feta8melitzanes feta9melitzanes feta10melitzanes feta11


Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες , τις αλατίζουμε τις λαδώνουμε και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να μη σκεπάζει η μία την άλλη . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν καλά! Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τις πατάτες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και την πιπεριά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι (1/2 ποτηράκι) και τα  σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μοσχοβολήσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τον ντοματοχυμό , αλατοπιπερώνουμε και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Στις τελευταίες βράσεις προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαΐντανό.
Τοποθετούμε τότε σε στρώσεις τις ψημένες μελιτζάνες και τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε πάνω τη σάλτσα ομοιόμορφα. Χοντροτρίβουμε από πάνω τη φέτα με τα χέρια μας και γκρατινάρουμε στο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρέσκο , ζυμωτό ψωμί.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...