Ρυζόγαλο
- Hits: 4159
Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην αγαπαέι αυτό το γλύκισμα….τόσο ωφέλιμο , τόσο αρωματικό...κι η κρέμα του τόσο ανάλαφρη και βελούδινη . Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν "πουτίγκα ρυζιού" και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει κάθε περιοχή! Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν "γλυκό των πλουσίων" . Για μας είναι το αγαπημένο ρυζόγαλο των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλινου και δυναμωτικού για τα παιδιά και...όχι μόνο. Φτιάξτε το , αρωματίστε το με μπόλικη κανέλα και απολαύστε το...
Υλικά:
1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
100γρ. ρύζι γλασέ
200γρ. νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)
100γρ. ζάχαρη
80γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό και το ρύζι να βράσουν ενώ ανακατεύω συχνά. Μόλις απορροφηθεί το νερό εξετάζω αν έχει βράσει το ρύζι.Αν όχι προσθέτω λίγο νερό ακόμα κια βράζω μέχρι να γίνει καλά το ρύζι. Ρίχνω τότε και τη ζάχαρη και βράζω για λίγο ακόμα. Κρατάω στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα και ρίχνω το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Αφήνω το μίγμα να βράσει , ανακατεύοντας διαρκώς. Παράλληλα , σε ένα μπωλ βάζω το γάλα που κράτησα με το κορν φλάουρ, τα ανακατεύω με σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ και αφού αποσύρω απ' την εστία , το προσθέτω στην κατσαρόλα. Ξαναβάζω στη φωτιά για να πάρει μια βράση , ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να πήξει (πήζει σχεδόν αμέσως) . Μοιράζω το ρυζόγαλο σε ατομικά μπωλάκια , πασπαλίζω με μπόλικη , αρωματική κανέλα και το αφήνω για λίγο να σταθεί και να κρυώσει…..
Απολαμβάνω …..χωρίς ενοχές!!!
Καλή επιτυχία!