Γλυκα ψυγειου
- Details
- Hits: 6102
Ας το δούμε:
- Details
- Hits: 3531
Είναι αυτό που λέμε “είχα έμπνευση”…σα να μου ήρθε η φαεινή ιδέα να "παντρέψω" τους μπεζέδες που περίσσεψαν από μια εκδήλωση με τα πιο αγαπημένα υλικά: πουρέ κάστανου , τυρί μασκαρπόνε και μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Επιπλέον λίγο ποτό που δυναμώνει τη γεύση και αρωματίζει ευχάριστα το γλυκό και λίγη φυτική σαντιγύ που θα κάνει την κρέμα κάστανου να μοιάζει με μια βελούδινη και παχιά mousse…Ένα πανεύκολο και εντυπωσιακό γλυκό , ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα γιορταστικό γεύμα που το σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ και τρώμε ακόμα και το κουταλάκι…
Υλικά :
- Details
- Hits: 5571
Αυτά τα γλυκάκια - express τείνουν να είναι η μεγάλη μου αδυναμία και όχι άδικα!Δεν είναι λίγο να έχεις ένα γλυκό δροσερό και εντυπωσιακό στο ψυγείο από τη μια στιγμή στην άλλη! Είναι αυτό που λένε : " δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο" . Το συγκεκριμένο γλυκό , μάλιστα , είναι υπέροχο , όσο υπέροχο είναι και το άρωμα του φραμπουάζ αλλά είναι και σχετικά άπαχο και ελαφρύ. Το γαρνίρισμα με φρέσκα ρόδια όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση με το υπέροχο χρώμα που δίνει στο γλυκό αλλά συμπληρώνει αρμονικά τη δροσερή του γεύση….
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 12823
Σας διαβεβαιώνω , πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα . Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί . Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό για να μετατραπεί σε μια γευστική πανδαισία . Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί!
Δείτε το :
- Details
- Hits: 4360
Πρόκειται για το πασίγνωστο , υπέροχο , αέρινο γλύκισμα με τη βελούδινη κρέμα και τη σφολιάτα. Η ιστορία του ξεκινάει κάπου στα 1700 μ.χ. στη Γαλλία εξού και το όνομά του : Μille feuille στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αυτό υποδηλώνει τις πολλές στρώσεις του γλυκού , που γίνονται ακόμα περισσότερες αφού η σφολιάτα χωρίζει σε πολλά φύλλα..Η κρέμα του “δικού μου” μιλφέιγ είναι αποτέλεσμα αρκετών δοκιμών και είναι υπέροχη , βελούδινη , παχιά στην υφή αλλά όχι στη γεύση και αρκετά απαλαγμένη από λιπαρά . Ωστόσο , όπως όλοι με διαβεβαιώνουν , είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και παριζήτητα γλυκά μου…
Με πολλή χαρά το μοιράζομαι μαζί σας :
- Details
- Hits: 3402
Η καλή μου φίλη Ελένη πριν λίγο καιρό μοιράστηκε μαζί μου μια εξαιρετική συνταγή για γλυκές , σοκολατένιες μπουκιές που στο εσωτερικό τους κρύβουν μια γλασερή και παχιά γέμιση αρωματική και κολασμένη ενώ περιβάλονται από κρούστα σοκολάτας. Περιέχουν κρέμα τυρί και γεμιστά μπισκότα . Εδώ είναι η έκπληξη: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής γεμιστά μπισκότα (με φράουλα , λεμόνι , πορτοκάλι , μπανάνα , σοκολάτα ή βανίλια) και να δώσουμε στις γλυκομπουκιές μας το άρωμα που προτιμάμε.Όσο για την εκτέλεση; από απλή έως πανεύκολη…και καθώς την ίδια εποχή έλαβα δώρο μια εξαιρετική θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια ή μικρά γλυκάκια από τη Silikomart είπα να δώσω στις γλυκομπουκιές ένα υπέροχο και παιχνιδιάρικο σχήμα…το αποτέλεσμα απλά μας ξετρέλανε: