tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Είναι Τρίτη απόγευμα μα όχι οποιοδήποτε απόγευμα , οποιασδήποτε Τρίτης. Είναι η επόμενη της Πρωτοχρονιάς , έχουμε υποδεχτεί τον καινούριο χρόνο , έχουμε συμμετάσχει σε όλα τα παραδοσιακά , γιορτινά , οικογενειακά τραπέζια , το έχουμε ρίξει έξω αυτές τις μέρες , τα προγράμματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής έχουν παραγκωνιστεί προκλητικά και το μόνο που μας σώζει είναι η υπόσχεση στον εαυτό μας ότι “από αύριο”  θα επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς και οι κραιπάλες θα ανήκουν πια στο παρελθόν. Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι δε θα αμελήσω να βράσω εκείνο το μπροκολάκι που απέμεινε έρμο στο ράφι του ψυγείου μου  κι ότι οι συνταγές με τα γλυκά (ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ) θα κλειδωθούν ερμητικά στο ντουλάπι και θα πετάξω το κλειδί στα κεραμμύδια…Έλα όμως που πάνω-πάνω στη λίστα του αρχείου μου περιμένει την πραγματοποίησή του ένα κολασμένο μπράουνι με φινίρισμα τσηζ κέικ και σμέουρα!!! Καμμία σωτηρία , καμμία όμως…

tshzkeikbrawnnie1

Υλικά για το μπράουνι:

Δροσερό , γευστικό , απολαυστικό , εύκολο , γρήγορο , διαχρονικό , ζουμερό , αρωματικό….μπορώ να στολίσω αυτό το γλυκό με ένα σωρό επίθετα…Το σίγουρο είναι ότι αυτό το γλυκό ψυγείου , είναι από τα καλύτερά μου , γιατί ετοιμάζεται αμέσως , ικανοποιεί τα περισσότερα γούστα , και πετυχαίνει πάντα . Ακόμα , το σίγουρο είναι πως αποτελεί τη σταθερή και  άμεση επιλογή μου όταν θέλω ένα γλυκό που θα πετύχει με βεβαιότητα και θα αρέσει με βεβαιότητα...Για μένα , εκτός από τη σιροπιασμένη φρυγανιά η οποία μετατρέπεται σε απίθανη βάση , μετράει η κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού…με τριμμένους ξηρούς καρπούς , καβουρδισμένο σουσάμι , μπισκότα , μαύρη ζάχαρη και κανέλα…
Δείτε το :

ekmek frygania1
 Υλικά :

Αυτό που συμβαίνει με το τσηζ κέικ δεν είναι μια απλή προτίμηση. Είναι αγάπη που τείνει να πάρει διστάσεις συλλεκτικής μανίας εξ αιτίας  του πλήθους των συνταγών που προτείνονται διαρκώς. Κάθε εποχή , κάθε περίσταση επιβάλλει και το ανάλογο τσηζ κέικ πότε με φρούτα του δάσους , πότε με φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα κάστανου , πότε με τις λατρεμένες φράουλες , πότε με τα κεχριμπαρένια κεράσια , πότε με μαρμελάδες ή με γλυκά του κουταλιού , το τσηζ κέικ είναι must. Αυτή τη φορά θα το ετοιμάσουμε σύμφωνα με  τις πολύτιμες οδηγίες της αγαπημένης φίλης Ελευθερίας Μπουτζα , θα μας λύσει τα χέρια με τον ζελέ στην κρέμα και παράλληλα θα μας χαρίσει πολλές εναλλακτικές , όσες και τα αρώματα ζελέ που διαθέτει το εμπόριο. Σήμερα το έφτιαξα με ζελέ με άρωμα λεμονιού , το αρωμάτισα με μπόλικο ξύσμα και το σερβίρισα με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο…..

 

tshzkeik me zele1

Υλικά :

Ένα όμορφο γεύμα τελειώνει κατά κανόνα με ένα καλό και φίνο επιδόρπιο…Έχω ακούσει για περίφημες , γλυκές ιστορίες περί  επιδορπίων που στόχο τους έχουν να κλείσουν ευφάνταστα και εντυπωσιακά το μενού αφήνοντας για τελευταία γεύση αυτή της γλύκας και της ηδονής ! Εξάλλου η ζάχαρη είναι η πιο γλυκιά κι αγαπημένη “εξάρτηση”. Έχω ακούσει για επιδόρπια γαρνιρισμένα με βρώσιμο φύλλο χρυσού , με σπάνια και περιζήτητα υλικά μα τούτο εδώ το απλό γλυκάκι που μας κέρασαν ένα μεσημέρι σε ιταλικό εστιατόριο με ικανοποίησε τόσο μα τόσο πολύ…Ίσως να παίζει ρόλο και η διάθεση που το ακολουθεί…ή ακόμα και η ατμόσφαορα που το πλαισιώνει…Το σίγουρο είναι πως γυρίζοντας το απόγευμα στο σπίτι , μπήκα τρέχοντας στην κουζίνα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει , νομίζω , πως στην απλότητα είναι η ομορφιά…

gliykaki moka1

Υλικά:

Δεν είναι μόνο το αγαπημένο λεμονάκι που ξεχωρίζει σ’ αυτό γλυκό με το αξεπέραστο άρωμά του είναι και η δροσερή , ελαφριά γιαουρτένια κρέμα του που ετοιμάζεται πανεύκολα χωρίς να χρειάζεται καθόλου μίξερ. Δεν έχει πολλά λιπαρά , δεν έχει παχιά υφή αλλά ούτε και βαριά γεύση. Μιλάμε για ένα ανάλφρο γλυκάκι που θα το αγαπήσουν όχι μόνο οι λάτρεις του λεμονιού που ούτως ή άλλως είναι πάρα πολλοί αλλά θα το αγαπήσουν και οι λάτρεις των διακριτικών , ελαφριών γεύσεων...

tshzkeiklemoni1

Υλικά για τη βάση:

Είναι αυτό που λέμε “είχα έμπνευση”…σα να μου ήρθε η φαεινή ιδέα να "παντρέψω" τους μπεζέδες που περίσσεψαν από μια εκδήλωση με τα πιο  αγαπημένα υλικά: πουρέ κάστανου , τυρί μασκαρπόνε και μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Επιπλέον λίγο ποτό που δυναμώνει τη γεύση και αρωματίζει ευχάριστα το γλυκό και λίγη φυτική σαντιγύ που θα κάνει την κρέμα κάστανου να μοιάζει με μια βελούδινη και παχιά mousse…Ένα πανεύκολο και εντυπωσιακό γλυκό , ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα γιορταστικό γεύμα που το σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ και τρώμε ακόμα και το κουταλάκι…

mpezedes kastano1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...