Γλυκα ψυγειου
- Details
- Hits: 5882
Αυτό το γλύκισμα είναι τόσο εύκολο και ευχάριστο στην παρασκευή του αλλά και τόσο αγαπητό και παραδοσιακό . Θυμίζει μαμά και παιδικά χρόνια…εμένα προσωπικά μου θυμίζει όχι μόνο τη δική μου μαμά αλλά και όλες τις φίλες της που το έφτιαχναν ανελλιπώς και το είχαν στην πρώτη γραμμή κάθε φορά που διοργάνωναν γιορτή ή τραπέζι ή κάποιο κάλεσμα…Δεν είχαν άδικο!..Eίναι πραγματικά εξαιρετικό…Απαραίτητη η έντονη αίσθηση του κονιάκ , τα καρύδια και τα χοντροκομμένα μπισκότα!…Εγώ σήμερα το εμπλουτίζω με λίγα υλικά ακόμα και προσπαθώ να κάνω την υφή αλλά και τη γεύση του πιο ενδιαφέρουσα και απολαυστική!
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 3571
Κι άλλη συνταγή με μήλα; Ναι μία ακόμα συνταγή με μήλα πολύ εκλεκτή και υπέροχη , τολμώ να πω πως μαζί με την κλασική , αμερικάνικη μηλόπιτα είναι η πιο αγαπημένη μου. Τη φτιάχνω χρόνια μα ήρθε η ώρα να τη φωτογραφίσω και να τη μοιραστώ μαζί σας. Είναι ένα ψητό αρωματικό τσηζ κέικ που γαρνίρεται με καραμελωμένα μήλα. Το ιδιαίτερο σημείο αυτής της συνταγής είναι ότι κανείς δε νοιάζεται για το αν ραγίσει το τσηζ κέικ στο ψήσιμο (βλ. φωτογραφία εκτέλεσης) …Κι ενώ αυτό σε άλλες περιπτώσεις θεωρείται μειονέκτημα , εδώ , σε αυτή τη συνταγή είναι το μεγάλο ατού γιατί πάνω στη ραγισμένη επιφάνεια θα τρυπώσει νωχελικά το καραμελωμένο σιρόπι από τα μήλα και θα κάνει το γλκό αυτό ακόμα πιο δελεαστικό…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1863
Είναι Τρίτη απόγευμα μα όχι οποιοδήποτε απόγευμα , οποιασδήποτε Τρίτης. Είναι η επόμενη της Πρωτοχρονιάς , έχουμε υποδεχτεί τον καινούριο χρόνο , έχουμε συμμετάσχει σε όλα τα παραδοσιακά , γιορτινά , οικογενειακά τραπέζια , το έχουμε ρίξει έξω αυτές τις μέρες , τα προγράμματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής έχουν παραγκωνιστεί προκλητικά και το μόνο που μας σώζει είναι η υπόσχεση στον εαυτό μας ότι “από αύριο” θα επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς και οι κραιπάλες θα ανήκουν πια στο παρελθόν. Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι δε θα αμελήσω να βράσω εκείνο το μπροκολάκι που απέμεινε έρμο στο ράφι του ψυγείου μου κι ότι οι συνταγές με τα γλυκά (ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ) θα κλειδωθούν ερμητικά στο ντουλάπι και θα πετάξω το κλειδί στα κεραμμύδια…Έλα όμως που πάνω-πάνω στη λίστα του αρχείου μου περιμένει την πραγματοποίησή του ένα κολασμένο μπράουνι με φινίρισμα τσηζ κέικ και σμέουρα!!! Καμμία σωτηρία , καμμία όμως…
Υλικά για το μπράουνι:
- Details
- Hits: 29097
Δροσερό , γευστικό , απολαυστικό , εύκολο , γρήγορο , διαχρονικό , ζουμερό , αρωματικό….μπορώ να στολίσω αυτό το γλυκό με ένα σωρό επίθετα…Το σίγουρο είναι ότι αυτό το γλυκό ψυγείου , είναι από τα καλύτερά μου , γιατί ετοιμάζεται αμέσως , ικανοποιεί τα περισσότερα γούστα , και πετυχαίνει πάντα . Ακόμα , το σίγουρο είναι πως αποτελεί τη σταθερή και άμεση επιλογή μου όταν θέλω ένα γλυκό που θα πετύχει με βεβαιότητα και θα αρέσει με βεβαιότητα...Για μένα , εκτός από τη σιροπιασμένη φρυγανιά η οποία μετατρέπεται σε απίθανη βάση , μετράει η κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού…με τριμμένους ξηρούς καρπούς , καβουρδισμένο σουσάμι , μπισκότα , μαύρη ζάχαρη και κανέλα…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 3707
Αυτό που συμβαίνει με το τσηζ κέικ δεν είναι μια απλή προτίμηση. Είναι αγάπη που τείνει να πάρει διστάσεις συλλεκτικής μανίας εξ αιτίας του πλήθους των συνταγών που προτείνονται διαρκώς. Κάθε εποχή , κάθε περίσταση επιβάλλει και το ανάλογο τσηζ κέικ πότε με φρούτα του δάσους , πότε με φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα κάστανου , πότε με τις λατρεμένες φράουλες , πότε με τα κεχριμπαρένια κεράσια , πότε με μαρμελάδες ή με γλυκά του κουταλιού , το τσηζ κέικ είναι must. Αυτή τη φορά θα το ετοιμάσουμε σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες της αγαπημένης φίλης Ελευθερίας Μπουτζα , θα μας λύσει τα χέρια με τον ζελέ στην κρέμα και παράλληλα θα μας χαρίσει πολλές εναλλακτικές , όσες και τα αρώματα ζελέ που διαθέτει το εμπόριο. Σήμερα το έφτιαξα με ζελέ με άρωμα λεμονιού , το αρωμάτισα με μπόλικο ξύσμα και το σερβίρισα με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο…..
Υλικά :
- Details
- Hits: 4150
Ένα όμορφο γεύμα τελειώνει κατά κανόνα με ένα καλό και φίνο επιδόρπιο…Έχω ακούσει για περίφημες , γλυκές ιστορίες περί επιδορπίων που στόχο τους έχουν να κλείσουν ευφάνταστα και εντυπωσιακά το μενού αφήνοντας για τελευταία γεύση αυτή της γλύκας και της ηδονής ! Εξάλλου η ζάχαρη είναι η πιο γλυκιά κι αγαπημένη “εξάρτηση”. Έχω ακούσει για επιδόρπια γαρνιρισμένα με βρώσιμο φύλλο χρυσού , με σπάνια και περιζήτητα υλικά μα τούτο εδώ το απλό γλυκάκι που μας κέρασαν ένα μεσημέρι σε ιταλικό εστιατόριο με ικανοποίησε τόσο μα τόσο πολύ…Ίσως να παίζει ρόλο και η διάθεση που το ακολουθεί…ή ακόμα και η ατμόσφαορα που το πλαισιώνει…Το σίγουρο είναι πως γυρίζοντας το απόγευμα στο σπίτι , μπήκα τρέχοντας στην κουζίνα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει , νομίζω , πως στην απλότητα είναι η ομορφιά…
Υλικά: