Γλυκό μωσαϊκό ή σαλάμι
- Hits: 5881
Αυτό το γλύκισμα είναι τόσο εύκολο και ευχάριστο στην παρασκευή του αλλά και τόσο αγαπητό και παραδοσιακό . Θυμίζει μαμά και παιδικά χρόνια…εμένα προσωπικά μου θυμίζει όχι μόνο τη δική μου μαμά αλλά και όλες τις φίλες της που το έφτιαχναν ανελλιπώς και το είχαν στην πρώτη γραμμή κάθε φορά που διοργάνωναν γιορτή ή τραπέζι ή κάποιο κάλεσμα…Δεν είχαν άδικο!..Eίναι πραγματικά εξαιρετικό…Απαραίτητη η έντονη αίσθηση του κονιάκ , τα καρύδια και τα χοντροκομμένα μπισκότα!…Εγώ σήμερα το εμπλουτίζω με λίγα υλικά ακόμα και προσπαθώ να κάνω την υφή αλλά και τη γεύση του πιο ενδιαφέρουσα και απολαυστική!
Δείτε το :
Υλικά :
250 γρ. βούτυρο (σε θερ. δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη άχνη (200 γρ.)
5 κ.σ. κακάο
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
80 -100ml. κονιάκ
70 γρ. καρύδια
50 γρ. κάσιους
80 γρ. κράνμπερις
100 γρ. σοκολατένια κουφετάκια (τύπου smarties)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το κακάο με προσοχή μην τιναχτεί στον αέρα. Χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα κακάο . Σε άλλο μπωλ σπάζουμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ . Προσθέτουμε τα ποτισμένα μπισκότα στην κρέμα κακάο , ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά . Τότε αδειάζουμε το μίγμα κατά μήκος μιας λαδόκολλας και το τυλίγουμε σφιχτά ώστε να σχηματίσουμε ένα μπαστούνι με ομοιόμορφο πάχος. Κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και τοποθετούμε για μια νύχτα στο ψυγείο ώστε να παγώσει πολύ καλά . Τότε κόβουμε σε κομμάτια , αφαιρώντας τη λαδόκολλα και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία!