Τσηζ κέικ με ζελέ (εύκολο , γρήγορο και υπέροχο)
- Hits: 3706
Αυτό που συμβαίνει με το τσηζ κέικ δεν είναι μια απλή προτίμηση. Είναι αγάπη που τείνει να πάρει διστάσεις συλλεκτικής μανίας εξ αιτίας του πλήθους των συνταγών που προτείνονται διαρκώς. Κάθε εποχή , κάθε περίσταση επιβάλλει και το ανάλογο τσηζ κέικ πότε με φρούτα του δάσους , πότε με φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα κάστανου , πότε με τις λατρεμένες φράουλες , πότε με τα κεχριμπαρένια κεράσια , πότε με μαρμελάδες ή με γλυκά του κουταλιού , το τσηζ κέικ είναι must. Αυτή τη φορά θα το ετοιμάσουμε σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες της αγαπημένης φίλης Ελευθερίας Μπουτζα , θα μας λύσει τα χέρια με τον ζελέ στην κρέμα και παράλληλα θα μας χαρίσει πολλές εναλλακτικές , όσες και τα αρώματα ζελέ που διαθέτει το εμπόριο. Σήμερα το έφτιαξα με ζελέ με άρωμα λεμονιού , το αρωμάτισα με μπόλικο ξύσμα και το σερβίρισα με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο…..
Υλικά :
1 πακετο μπισκοτα τύπου πτι μπερ (225γρ.)
100 γρ. βουτυρο ή φυτική μαργαρίνη
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί φυτική σαντιγύ
4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1φακελάκι ζελέ με άρωμα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού και γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη . Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ενώ έχουμε το μπλέντερ σε λειτουργία το προσθέτουμε από το άνοιγμα σιγα-σιγά μέχρι να "βουτυρωθούν" καλά το τριμμένα μπισκότα και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση24 εκ. και φροντίζουμε να το απλώσουμε ομοιόμορφα πατώντας το καλά με την παλάμη μας ώστε να γίνει ενιαίο και συμπαγές.
Βράζουμε μια κούπα νερό και διαλύουμε μέσα το περιεγχόμενο του φακέλου ζελέ ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το ζελέ.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη , το τυρί κρέμα και τέλος το κρύο πλέον ζελέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη , πλούσια κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και λιαίνουμε την επιφάνειά της με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς το γλυκό. Αφαιρούμε με προσοχή το πλαϊνό της φόρμας , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με γυκό του κουταλιού και λίγο από το σιρόπι.
Καλή απόλαυση!
Σημ. : Συνταγή για γλυκό του κουταλιού λεμόνι θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Και για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο αν κάνετε κλικ εδώ.