tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Ένα όμορφο γεύμα τελειώνει κατά κανόνα με ένα καλό και φίνο επιδόρπιο…Έχω ακούσει για περίφημες , γλυκές ιστορίες περί  επιδορπίων που στόχο τους έχουν να κλείσουν ευφάνταστα και εντυπωσιακά το μενού αφήνοντας για τελευταία γεύση αυτή της γλύκας και της ηδονής ! Εξάλλου η ζάχαρη είναι η πιο γλυκιά κι αγαπημένη “εξάρτηση”. Έχω ακούσει για επιδόρπια γαρνιρισμένα με βρώσιμο φύλλο χρυσού , με σπάνια και περιζήτητα υλικά μα τούτο εδώ το απλό γλυκάκι που μας κέρασαν ένα μεσημέρι σε ιταλικό εστιατόριο με ικανοποίησε τόσο μα τόσο πολύ…Ίσως να παίζει ρόλο και η διάθεση που το ακολουθεί…ή ακόμα και η ατμόσφαορα που το πλαισιώνει…Το σίγουρο είναι πως γυρίζοντας το απόγευμα στο σπίτι , μπήκα τρέχοντας στην κουζίνα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει , νομίζω , πως στην απλότητα είναι η ομορφιά…

gliykaki moka1

Υλικά:

Αυτό το γλυκάκι είναι αφοπλιστικά απλό κι ωραίο! Το ανακάλυψα πριν αρκετά χρόνια στο διαδίκτυο , συγχωρέστε με που δε θυμάμαι ακριβώς την πηγή , όμως με εντυπωσίασε η εύκολη κατασκευή του αλλά και η πρωτοτυπία του! Είναι ένα δροσερό κι ελαφρύ γλυκό που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις , αρέσει σε όλους , είναι ιδανικό μετά από ένα “βαρύ” γεύμα γιατί είναι δροσερό και εύπεπτο και τέλος είναι ο συνδυασμός της κανέλας που περιέχει το σιρόπι του μαζί με το άρωμα του πορτοκαλιού που το κάνουν απολαυστικό!  Στην πορεία ανακάλυψα πως το απλό κι αγαπημένο αυτό γλυκάκι ήταν πολύ διαδεδομένο και μόνο εγώ αγνοούσα την υπαρξή του. Δείτε το :

glyko psygeioy portokali1

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην αγαπαέι αυτό το γλύκισμα….τόσο ωφέλιμο , τόσο αρωματικό...κι η κρέμα του τόσο ανάλαφρη και βελούδινη . Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν "πουτίγκα ρυζιού" και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει κάθε περιοχή! Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν "γλυκό των πλουσίων" . Για μας είναι το αγαπημένο ρυζόγαλο των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλινου και δυναμωτικού για τα παιδιά και...όχι μόνο. Φτιάξτε το , αρωματίστε το με μπόλικη κανέλα και απολαύστε το...

ryzogalo1

Δεν είναι μόνο το αγαπημένο λεμονάκι που ξεχωρίζει σ’ αυτό γλυκό με το αξεπέραστο άρωμά του είναι και η δροσερή , ελαφριά γιαουρτένια κρέμα του που ετοιμάζεται πανεύκολα χωρίς να χρειάζεται καθόλου μίξερ. Δεν έχει πολλά λιπαρά , δεν έχει παχιά υφή αλλά ούτε και βαριά γεύση. Μιλάμε για ένα ανάλφρο γλυκάκι που θα το αγαπήσουν όχι μόνο οι λάτρεις του λεμονιού που ούτως ή άλλως είναι πάρα πολλοί αλλά θα το αγαπήσουν και οι λάτρεις των διακριτικών , ελαφριών γεύσεων...

tshzkeiklemoni1

Υλικά για τη βάση:

Από που να αρχίσω την περιγραφή μου; Από την αγαπημένη γεύση που διαθέτει το καραμελωμένο ζαχαρούχο , τη βελούδινη υφή του , το χρώμα της πέρλας , την ευκολία του στην παρασκευή , τη δροσιά της γεύσης του τυριού ή το συγκερασμό όλων αυτών σε συνδυασμό με το σιρόπι καραμέλας που θα το περιλούσουμε αλλά και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς που θα του προσθέσουμε;….Λατρεύω αυτό το παγωτό καθώς και κάθε συνταγή που περιέχει μέσα την περίφημη dulce de leche , η οποία ξέρει να χαρίζει πλούσια τη γεύση της και την απόλαυση. Εεε λοιπόν , σ’ αυτό το παγωτό δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!

pagoto karamela1


Υλικά:

Νομίζω πια πως το τζηζ κέικ αποτελεί ένα γλυκό που καταχωρείται στα αγαπημένα και θα έλεγα ότι πλέον αποτελεί κλασική και οικεία γεύση. Καθιερώθηκε από τη στιγμή που το τυρί κρέμα μπήκε στη διατροφή μας αλλά και στη ζαχαροπλαστική και ίσως εκεί είναι η επιτυχία του μιας και το τυρί αυτό είναι που  χαρίζει δροσερή και ανάλαφρη υφή απαλλαγμένη από τη μαργαρίνη και τα αυγά. Για μένα βέβαια εκτός από αυτά τεράστια σημασία παίζει η μαρμελάδα που θεωρώ ότι επιβάλλεται να είναι σπιτική αλλά και η βάση του μπισκότου που επιδιώκω να είναι τραγανή και αρωματική και όχι αυτή η υγρή βάση με τα νωτισμένα μπισκότα…

cheesecake1
Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...