tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γρήγορο μωσαϊκό με κακάο και ζαχαρούχο

Πιο γρήγορο δε γίνεται... Μετά από αυτή τη συνταγή δεν έχει κανείς δικαιολογία ότι δεν έχει ένα κέρασμα στο σπίτι του ανά πάσα στιγμή. Με τη νοστιμιά του βουτύρου , τη γλύκα του ζαχαρούχου και τη γνώριμη γεύση των μπισκότων τύπου πτι-μπερ συνδυασμένη με το κονιάκ και λίγα καρύδια η επιτυχία είναι δεδομένη και σίγουρη. Ένα απλό ανακάτεμα , ένα απλό ρολάρισμα στη λαδόκολλα , λίγες ώρες πάγωμα και αυτό ήταν!

mwsaiko grhgoro me kakao1

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

4 κ.σ. κακάο

3 κ.σ. κονιάκ

300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

1 χούφτα χοντροτριμμένο καρύδια

Για το τελείωμα:

Άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο

mwsaiko grhgoro me kakao2mwsaiko grhgoro me kakao3mwsaiko grhgoro me kakao4mwsaiko grhgoro me kakao5mwsaiko grhgoro me kakao6mwsaiko grhgoro me kakao7mwsaiko grhgoro me kakao8mwsaiko grhgoro me kakao9mwsaiko grhgoro me kakao10mwsaiko grhgoro me kakao11mwsaiko grhgoro me kakao12mwsaiko grhgoro me kakao13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας  απαλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ποτό μέχρι να ενωθεί κι αυτό. Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά το μίγμα ώστε να μπορούμε να το δουλέψουμε και τότε το αδειάζουμε κατά μήκος σε ένα φύλλο αντικολλητικό. Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ξετυλίγουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ή ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...