Γρήγορο μωσαϊκό με κακάο και ζαχαρούχο
- Hits: 557
Πιο γρήγορο δε γίνεται... Μετά από αυτή τη συνταγή δεν έχει κανείς δικαιολογία ότι δεν έχει ένα κέρασμα στο σπίτι του ανά πάσα στιγμή. Με τη νοστιμιά του βουτύρου , τη γλύκα του ζαχαρούχου και τη γνώριμη γεύση των μπισκότων τύπου πτι-μπερ συνδυασμένη με το κονιάκ και λίγα καρύδια η επιτυχία είναι δεδομένη και σίγουρη. Ένα απλό ανακάτεμα , ένα απλό ρολάρισμα στη λαδόκολλα , λίγες ώρες πάγωμα και αυτό ήταν!
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. κονιάκ
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 χούφτα χοντροτριμμένο καρύδια
Για το τελείωμα:
Άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ποτό μέχρι να ενωθεί κι αυτό. Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά το μίγμα ώστε να μπορούμε να το δουλέψουμε και τότε το αδειάζουμε κατά μήκος σε ένα φύλλο αντικολλητικό. Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ξετυλίγουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ή ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.