tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα φράουλας!

 Αυτή η τάρτα είναι το καλωσόρισμα της άνοιξης..Για να μη σας πω ότι μόλις δω στο εμπόριο τις πρώτες φράουλες , με χαρά αναλογίζομαι ότι μας αποχαιρετά σιγά-σιγά ο Χειμώνας . Με ωραιότατη , μπισκοτένια βάση , με γεύση δροσερή κι ανάλαφρη , με υφή ευχάριστη και χρώμα φωτεινό και χαρούμενο είναι η χαρά της νοικοκυράς να την ετοιμάζει. Όσο για το αποτέλεσμα; Σκέτη απόλαυση! Ας τη φτιάξουμε και ας τη γευτούμε , μαζί με όλες τις χαρές που φέρνει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου.....

Δείτε την:

tarta fraoulas6

Υλικά (για μια ταρτιέρα 28 εκ.) :

1 δόση ζύμη για γλυκές τάρτες.

Για την κρέμα:

600 ml γάλα

60 γρ. αλεύρι

2 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κουταλιά βούτυρο

3-4 μεγάλες φράουλες πολτοποιημένες στο μπλέντερ ή ψιλοκομμένες

Για την επιφάνεια:

200 γρ. κρέμα γάλακτος  χτυπημένη  σε σαντιγύ

Φρέσκες φράουλες , καβουρδισμένα αμύγαλα ή σως φράουλας  

vasiki zymi glykiestartes2glyko psygeioy trixromo2tarta fraoulas2santigy1tarta fraoulas4tarta fraoulas1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

-Αφού έχουμε ετοιμάσει τη βάση της τάρτας , ετοιμάζουμε την κρέμα :

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, κρατάμε όμως ένα φλιτζάνι και διαλύουμε μέσα το αλεύρι.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες

Προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών και το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στην πιο χαμηλή σκάλα για λίγο.

Ζεσταίνουμε το γάλα που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα και σιγά-σιγά προσθέτουμε ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα το μίγμα αλευριού-αυγών σε μέτρια θερμοκρασία.

Όταν δέσει η κρέμα , αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο και τις φράουλες ανακατεύοντας  για λίγο ακόμα. Μεταφέρουμε την κρέμα  σε ένα μπωλ , τη σκεπάζουμε  με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και περιμένουμε να κρυώσει ώστε να την χρησιμοποιήσουμε . Δεν την αδειάζουμε αμέσως πάνω στην ψημένη βάση της τάρτας για να μην υγρανθεί και χάσει την τραγανή υφή της.

-Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, κρύα απευθείας από το ψυγείο  στη δυνατή σκάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.

-Όταν είναι έτοιμα όλα τα υλικά , γεμίζουμε τη βάση της τάρτας  με την κρέμα και γαρνίρουμε  με τη σαντιγύ , τις φρέσκιες φράουλες και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα . Την τοποθετούμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί . Κόβουμε τότε σε κομμάτια , και σερβίρουμε  με σως φράουλας…..(τη σως φράουλας καλό είναι να την προσθέσουμε την τελευταία στιγμή στο σερβιρισμένο κομμάτι γιατί αν την προσθέσουμε από την αρχή  θα  "χαλάσει" με τα υγρά της την εμφάνιση του γλυκού) .

Καλή επιτυχία!

Και μια σημείωση: Τη συνταγή για τη βάσης  της τάρτας θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ πάνω στη φράση "ζύμη για γλυκές τάρτες" με τα πιο παχιά , μαύρα γράμματα , στα υλικά , ενώ τη συνταγή για τη σως φράουλας θα βρείτε αν κάνετε κλικ στη φράση " σως φράουλας" στην τελευταία παράγραφο της εκτέλεσης!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...