Σως φράουλας
- Hits: 19487
Απ' τη στιγμή που θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες φράουλες μέχρι την ημέρα που θα σταματήσει η παραγωγή τους ποτέ δε λείπουν απ΄το σπίτι μας…Είναι ένα καταπληκτικό φρούτο που μόνο να το βλέπεις και να το μυρίζεις σου φτιάχνει τη διάθεση. Όταν δε , το ζουμερό αυτό μικρό θαύμα κατακλύζει τον ουρανίσκο αποτελεί μοναδική απόλαυση που μόνο τα αγαθά της φύσης ξέρουν να χαρίζουν απλόχερα...
Όσο για τα ωφέλη της; Πλούσια αντιοξειδωτική , αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση , μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο , μαγνήσιο , βιταμίνη C και φολικό οξύ…
Και βέβαια αγαπημένο υλικό στην ζαχαροπλαστική. . . Πάντα φροντίζω να υπάρχει σως φράουλας στο ψυγείο για να γαρνίρω γλυκά ψυγείου , τούρτες , κρέμες , παγωτά!
Υλικά :
500 γρ. φράουλες
1κούπα καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ φράουλας
Εκτέλεση :
Καθαρίζω τις φράουλες από τα κοτσανάκια τους , τις πλένω με άφθονο νερό , κόβω τις μεγαλύτερες στα τέσσερα και τις μικρότερες στα δύο και τις βάζω σε ένα αντκολλητικό σκεύος μαζί με τη ζάχαρη και το ποτό να βράσουν. Βράζω σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά χαμηλώνω και συνεχίζω το βράσιμο για λίγη ώρα ακόμα (περίπου 10 λεπτά) ανακατεύοντας πότε-πότε. Η σώς είναι έτοιμη όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά!
'Οταν κρυώσει τη μεταφέρω σε γυάλινο βάζο και την τοποθετώ στο ψυγείο.
Πιο κάτω ακολουθούν προτάσεις-ιδέες σερβιρίσματος:
Σημ.: -Καλό είναι να φτιάχνουμε μικρή ποσότητα και να την ανανεώνουμε ανά εβδομάδα για να διατηρεί τη φρεσκάδα της.
-Καλό είναι επίσης να γαρνίρουμε το γλυκό μας με τη σως τη στιγμή ακριβώς που θέλουμε να τη σερβίρουμε διότι τα υγρά της , εάν μείνουν πάνω στο γλυκό , μέσα στο ψυγείο θα χαλάσουν την εμφάνισή του….