Ζύμη για γλυκές τάρτες
- Hits: 3893
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε αυτή τη βάση για γλυκές δημιουγίες ! Πιστέψτε με είναι πολύ χρήσιμη , είναι πολύ απλή και γρήγορη στην κατασκευή της ενώ ξεφεύγει από τις κλασικές μεθόδους και η ζύμη δουλεύεται εύκολα χωρίς να κολλάει καθόλου στα χέρια . Αφού τη φτιάξουμε , τη γεμίζουμε με κάθε λογής κρέμα , με μαρμελάδα ή με ποικιλία φρούτων , με γκανάζ σοκολάτας , με μους ή ό,τι άλλο θέλουμε , στολίζουμε με νιφάδες σοκολάτας , γλυκές σάλτσες ή ξηρούς καρπούς και έχουμε ένα υπέροχο , πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκάκι!
Δείτε τη :
Υλικά : (για ταρτιέρα 28εκ)
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ. μπέικιν
100γρ. νερό
50γρ. ηλιέλαιο
50γρ. βούτυρο
50γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το νερό , το λάδι και το βούτυρο για δυο λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε ζωηρά για πολύ λίγο και σβήνουμε τη φωτιά . Αποσύρουμε αμέσως . Η ζύμη γίνεται ομοιόμορφη, αφράτη και εύπλαστη . Την μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και την απλώνουμε με τα δάχτυλα φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα . Τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και στα πλαϊνά , την τρυπάμε με το πηρούνι κοντά-κοντά , και αραδιάζουμε σε όλη την επιφάνεια όσπρια γιατί θέλουμε να βαρύνει και να μη φουσκώσει . Τα όσπρια αυτά δεν τα πετάμε αλλά τα φυλάμε για να τα χρησιμοιποιήσουμε ξανά και ξανά . Ψήνουμε σε μέτριο , προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το χαρτί και τα όσπρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη λίγη ώρα έτσι ώστε να ροδοψηθεί η τάρτα…και να είναι έτοιμη για γέμισμα…
Καλή επιτυχία!