tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Πρόκειται για το πασίγνωστο , υπέροχο , αέρινο γλύκισμα με τη βελούδινη κρέμα και τη σφολιάτα. Η ιστορία του ξεκινάει κάπου στα 1700 μ.χ. στη Γαλλία εξού και το όνομά του : Μille feuille στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αυτό υποδηλώνει τις πολλές στρώσεις του γλυκού , που γίνονται ακόμα περισσότερες αφού η σφολιάτα χωρίζει σε πολλά φύλλα..Η κρέμα του “δικού μου” μιλφέιγ είναι αποτέλεσμα αρκετών δοκιμών και είναι υπέροχη , βελούδινη , παχιά στην υφή αλλά όχι στη γεύση και αρκετά απαλαγμένη από λιπαρά . Ωστόσο , όπως όλοι με διαβεβαιώνουν , είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και παριζήτητα γλυκά μου…
Με πολλή χαρά το μοιράζομαι μαζί σας :

milfei1
Υλικά :

Η πανακότα μου αρέσει πολύ. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι πολύ ελαφρύ στο στομάχι που φτιάχνεται εύκολα και ευχάριστα ενώ θεωρείται ένα ιδανικό επιδόρπιο  μετά από ένα  χορταστικό γεύμα , πολύ αρωματικό και πολυμορφικό κι αυτό γιατί αποτελεί μια καταπληκτική βάση που μπορεί ο καθένας να της δώσει τη γέυση που προτιμάει. Ταιριάζει με γλάσο σοκολάτας , σως καραμέλας , σως φράουλας , με βύσσινο , με κεράσι ,  με άλλα γλυκά του κουταλιού και ό,τι βάζει ο νους. 

Ας τη φτιάξουμε :

panakota kerasi 2

Υλικά :

Αυτά τα μαγικά , αρωματικά δάκρυα που προέρχονται από τον κορμό του μαστιχόδρεντρου έχουν μεγάλη ''δύναμη''. Απ' όσο γνωρίζω έχουν τεράστια αξία ως προς την υγεία . Εδώ όμως εκμεταλλεύομαι  το άρωμα της μαστίχας και την προσφορά της  στη ζαχαροπλαστική. Όπου και να μπει το έξοχο άρωμά της κάνει θαύματα. Σε τσουρέκια , κουλούρια , παγωτά , κρέμες , λικέρ και πολλά άλλα! Σήμερα ''μπήκε'' στη απλή πανακότα μου και την απογείωσε αφού μοσχοβόλησε όλο το σπίτι , αλλά το θαύμα αυτό θα ολοκληρωθεί όταν την ξεφορμάρω και τη συνοδέψω με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα.

Δείτε τη :

panakota mastixa4

Yλικά:

Θα ξεκινήσω με λίγα λόγια για το κάστανο καθώς πρόκειται για έναν υπέροχο ξηρό καρπό που διαφέρει απ' όλους τους άλλους. Περιέχει λιγότερες θερμίδες , λιγότερα λιπαρά αλλά πολλά μέταλλα , υδατάνθρακες και βιταμίνες , ανάμεσα στις άλλες και βιταμίνη C! Ακόμα είναι άριστη πηγή υδατανθράκων αλλά και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών. Μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθά τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης Και τώρα έρχομαι στη γεύση, τη λατρεμένη γεύση του, αλλά και τις εικόνες που φέρνει στο μυαλό. Το βιβλίο του δημοτικού σχολείου  με τον καστανά στη γωνία , το χειμώνα με τις χάρες του και τη γιαγιά στο τζάκι να τα ψήνει και να τα καθαρίζει σα να πρόκειται για μια ιεροτελεστία...

Και τώρα πάμε στο γλυκό που είναι υπέροχο , απολαυστικό και ελαφρύ.

cheese cake1

Υλικά :

Τώρα αν σας πω ότι με δελεάζει περισσότερο αυτό το γλυκό από μια τούρτα σοκολατένια ή  από μια τάρτα  με κρέμα και γκανάζ σοκολάτας ή από ένα παγωτό παρφέ σοκολάτας θα με πιστέψετε; Εεε ναι λοιπόν , να με πιστέψετε, γιατί τη δροσιά αυτού του γλυκού , τη φίνα , ελαφριά του κρέμα και το άρωμα του λεμονιού να δίνει το παρόν δεν την αλλάζω με τίποτα . Το συγκεκριμένο γλυκάκι το “σκάρωσα” μόνη μου , συνδυάζοντας την ευκολία , τη δροσιά , τη γεύση και το άρωμα. Ας αφήσουμε  τα υπόλοιπα  , τα πιο βαριά γλυκά , για αργότερα όταν θα μας έχει αποχαιρετίσει η ζέστη για τα καλά…

Δείτε το:

glyko psygeioy lemoni1
Υλικά :

Αυτό το παγωτό δεν είναι καθόλου δύσκολο στην κατασκευή του , δε χρειάζεται κόπο , ούτε ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες. Είναι ένα απλό παγωτό βανίλια με απλά αλλά πεντανόστιμα υλικά που το εμπλουτίζουμε με αγαπημένες γεύσεις και υλικά που όλοι αγαπάμε και προτιμάμε. Δε χρειάζεται παγωτομηχανή , ούτε προσοχή μήπως κάτι δεν πάει καλά και “χαλάσει” το γλυκό! Αυτό το παγωτό έχει σίγουρη την επιτυχία και μια υπέροχη γεύση τόσο δυνατή που μας ξαφνιάζει…
Δείτε το:

pagoto mpiskota byssino1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...