Γλυκα ψυγειου
- Details
- Hits: 8107
Δεν υπάρχει πιο αρωματικό , πιο απολαυστικό , πιο γιορτινό αλλά και πιο εύκολο γλυκάκι απ' αυτό! Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το πορτοκάλι είναι ακαταμάχητος αλλά και η υφή του γλυκού μοναδική….έχει βέβαια και τους ξηρούς καρπούς που έρχονται να δώσουν το δικό τους παρόν με τη γεύση τους αλλά και με το τραγανό τους "κοντράστ".
Αν δεν διεθέτουμε βέβαια γλυκό πορτοκάλι , μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άλλο γλυκό του κουταλιού (από εσπεριδοειδή) ή τελικά με αποξηραμένα φρούτα της προτίμησής μας και φυσικά να προσθέσουμε λίγο άρωμα κανέλας που μαγεύει….
Υλικά:
- Details
- Hits: 2877
Μιλάμε για ένα επιδόρπιο ιδανικό μετά από ένα χορταστικό γεύμα. Είναι ελαφρύ και δροσερό , περιέχει ζελέ , γιαούρτι και φρέσκα φρούτα , είναι εντυπωσιακό στο σερβίρισμα και ευκολότατο στην παρασκευή του! Εγώ επέλεξα να το φτιάξω και να το παρουσιάσω με τα αγαπημένα μου φρούτα του δάσους που εκτός από πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες είναι πολύ νόστιμα , έχουν πολύ ιδιαίτερο χρώμα και μου φτιάχνουν τη διάθεση…Aποτελούν ένα δυνατό σύμμαχο για την υγεία μας και καλό είναι να τα βάλουμε στη ζωή μας. Εξάλλου είναι πολύ έυκολο να τα βρει κανείς , καθώς , όλο και πιο συχνά τα συναντούμε στο εμπόριο , κυρίως κατεψυγμένα.
Δείτε το:
- Details
- Hits: 1546
Τα μπισκότα πτι- μπερ τα αγαπάμε όλοι! Πες μου ότι δεν τα τσάκιζες κι εσύ βουτηγμένα μέσα στο γάλα όταν ήσουν παιδί. Πες μου ότι δεν καμάρωναν αμετακίνητα μπροστά μπροστά στο ντουλάπι της κουζίνας , σαν μια σταθερή αμετάβλητη αξία , πες μου ότι το πρώτο γλυκό που έφτιαξες δεν ήταν ο κορμός ή μωσαϊκό με σπασμένα μπισκότα , ποτισμένα στο κονιάκ , και μετά το τσηζ κέικ με τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο που αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση για ένα σωρό γλυκά! Σήμερα θα φτιάξουμε παστάκια με κρέμα πραλίνας , κάθε μπισκότο κι ένα παστάκι με τη χαρακτηριστική “δαντέλα” ολόγυρα , κάθε μπουκιά και μια απόλαυση…
Υλικά:
- Details
- Hits: 6727
Είναι λίγες μέρες που έχει μπει Σεπτέμβρης…Το καλοκαίρι μας άφησε πίσω και η νέα εποχή υπόσχεται τις δικές της χάρες κι είναι καλοδεχούμενες…Αγαπώ το φθινόπωρο με πάθος καθώς κι όλα αυτά που μας χαρίζει , τις πρώτες δροσιές , τις πρώτες βροχές , τα πρώτα κίτρινα φύλλα , τα χρυσάνθεμα , τα μαβιά και τα γήινα χρώματα…Όμως όχι , δεν το’χω σκοπό να αρχίσω από τώρα τις κολοκυθόπιτες και τις μηλόπιτες. Θέλω να επιμείνω λίγο ακόμα…”καλοκαιρινά” και θα φτιάξω ένα πανεύκολο παγωτό , πεντανόστιμο και απολαυστικό που βασίζεται στη βασική συνταγή με τα 3 υλικά (morfat , εβαπορέ και ζαχαρούχο) μόνο το τελευταίο θα είναι καραμελωμένο με τη γνωστή μέθοδο και στο σύνολο θα προσθέσουμε σπασμένα , γεμιστά μπισκότα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 5592
Η αδυναμία μου στην καρύδα είναι μεγάλη...λατρεύω ό,τι περιέχει μέσα αυτό το εξωτικό , αρωματικό φρούτο και φυσικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι ένα-δυο σακουλάκια αποξηραμένη καρύδα για κάθε ενδεχόμενο και βέβαια γάλα καρύδας! Πολλές φορές πληκτρολογώ στην αναζήτηση του υπολογιστή τη λέξη "καρύδα" και περιμένω εναγωνίως να δω τι θα μου προτείνει...Διατροφικά η καρύδα μπορεί να περιέχει μπόλικες θερμίδες αλλά προσφέρει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιγηραντική δράση ενώ κάποιες ερευνες τη θέλουν να βοηθά στην αύξηση της HDL , καλής χοληστερίνης...Εεε...λοιπόν κι εγώ θα το φτιάξω το γλυκάκι μου , αρωματικό , απολαυστικό , αρωματισμένο με μπόλικο ξύσμα λεμονιού και πανεύκολο...Όσοι το δοκίμασαν απλά ξετρελάθηκαν...
Δείτε το:
Υλικά( για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20x33)
- Details
- Hits: 4512
Πιο απλό αλλά και παράλληλα απολαυστικό , σούπερ-σοκολατένιο κέρασμα απ’ αυτό δεν υπάρχει. Είναι πανεύκολο , γίνεται πολύ γρήγορα έχει σίγουρη επιτυχία , δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον και φυσικά έχει πολλές δυνατότητες παραλλαγής : Εμένα προσωπικά μου αρέσει έτσι κλασικό και απέριττο με ψιλοκομμένο καρύδι και μαύρες , κορινθιακές σταφίδες…μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους ξηρούς καρπούς κι ακόμα κράνμπερις ή ψιλοκομμένα , αποξηραμένα δαμάσκηνα ακόμα και ψιλοκομμένα marshmallows ή λίγο ποτό. Είναι ένα γλυκάκι που αν το δοκιμάσουμε θα το φτιάξουμε και θα το ξαναφτιάξουμε πολλές φορές!
Δείτε το :