tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Παγωτό βανίλια με γεμιστά μπισκότα , σοκολάτα γάλακτος και βύσσινο

Αυτό το παγωτό δεν είναι καθόλου δύσκολο στην κατασκευή του , δε χρειάζεται κόπο , ούτε ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες. Είναι ένα απλό παγωτό βανίλια με απλά αλλά πεντανόστιμα υλικά που το εμπλουτίζουμε με αγαπημένες γεύσεις και υλικά που όλοι αγαπάμε και προτιμάμε. Δε χρειάζεται παγωτομηχανή , ούτε προσοχή μήπως κάτι δεν πάει καλά και “χαλάσει” το γλυκό! Αυτό το παγωτό έχει σίγουρη την επιτυχία και μια υπέροχη γεύση τόσο δυνατή που μας ξαφνιάζει…
Δείτε το:

pagoto mpiskota byssino1
Υλικά :


1 κουτί Morfat ceamy
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
1 μεγάλο πακέτο γεμιστά μπισκότα χοντροσπασμένα με το χέρι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
4-5 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο + το σιρόπι του
1 χούφτα σοκολατένιες μπαλίτσες (λευκές και γάλακτος) 

pagoto mpiskota byssino2pagoto mpiskota byssino3pagoto mpiskota byssino4pagoto mpiskota byssino5pagoto mpiskota byssino6pagoto mpiskota byssino7pagoto mpiskota byssino8pagoto mpiskota byssino9

Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το Morfat μόνο του για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει . Στη συνέχεια προσθέτουμε με σταθερή ροή το ζαχαρούχο μέχρι να απορροφηθεί όλο και να πετύχουμε ένα αφράτο μίγμα . Τότε προσθέτουμε σιγά-σιγά και το εβαπορέ και τη βανίλια  και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα . Τοποθετούμε τον κάδο του μίξερ , έτσι όπως είναι , με το περιεγχόμενό του στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 45-50 λεπτά . Τοποθετούμε  πάλι τότε το μπωλ του μίξερ στη βάση του και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να αφρατέψει πολύ . Ξανατοποθετούμε το μπωλ στη κατάψυξη και επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές . Την τελευταία φορά , προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας  . Τότε , ενώ έχει παγώσει ήδη αρκετά , το βάζουμε για  τελευταία φορά στην κατάψυξη . Όταν το βγάλουμε , αδειάζουμε τα  μπισκότα μέσα και τα ανακατεύουμε με προσοχή . Αν δούμε ότι μαλακώνει και υγροποιείται δε μας πειράζει , γιατί όταν το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη θα σφίξει αμέσως . Στη συνέχεια , αδειάζουμε το 1/3 από το μίγμα παγωτού σε μεγάλο μπωλ και από πάνω σκορπίζουμε τα μισά βύσσινα και το σιρόπι . Επαναλαμβάνουμε δημιουργώντας στρώσεις παγωτού εναλλάξ με βύσσινα και σιρόπι . Τελειώνουμε σκορπίζοντας τις λευκές και σοκολατένιες μπαλίτσες στην επιφάνεια του παγωτού και λίγο ακόμα σιρόπι . Παγώνουμε για αρκετές ώρες . Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Η  νοστιμιά του δεν περιγράφεται…
Καλή επιτυχία .
Σημείωση :
-Η κατασκευή του παγωτού  είναι πολύ απλή κι ας είναι μεγάλο το κείμενο της εκτέλεσης .  Στην ουσία , πρακτικά , όλη του η επιτυχία είναι να το “πηγαινοφέρνουμε” στην κατάψυξη σε κάθε βήμα.
-Οι σοκολατένιες μπαλίτσες , λευκές και γάλακτος υπάρχουν σε μαγαζιά με μπαχαρικά , καραμέλες και είδη ζαχαροπλαστικής . Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σταγόνες λευκής και μαύρης σοκολάτας ή τρούφα .
-Αντί για βύσσινο , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κεράσι ή άλλο γλυκό του κουταλιού ή κουταλιές μαρμελάδα φράουλα…
Όπως κι αν το προτιμάμε , γίνεται υπέροχο!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...