tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Πρόκειται για το πασίγνωστο , υπέροχο , αέρινο γλύκισμα με τη βελούδινη κρέμα και τη σφολιάτα. Η ιστορία του ξεκινάει κάπου στα 1700 μ.χ. στη Γαλλία εξού και το όνομά του : Μille feuille στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αυτό υποδηλώνει τις πολλές στρώσεις του γλυκού , που γίνονται ακόμα περισσότερες αφού η σφολιάτα χωρίζει σε πολλά φύλλα..Η κρέμα του “δικού μου” μιλφέιγ είναι αποτέλεσμα αρκετών δοκιμών και είναι υπέροχη , βελούδινη , παχιά στην υφή αλλά όχι στη γεύση και αρκετά απαλαγμένη από λιπαρά . Ωστόσο , όπως όλοι με διαβεβαιώνουν , είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και παριζήτητα γλυκά μου…
Με πολλή χαρά το μοιράζομαι μαζί σας :

milfei1
Υλικά :

Η καλή μου φίλη Ελένη πριν λίγο καιρό μοιράστηκε μαζί μου μια εξαιρετική συνταγή για γλυκές , σοκολατένιες μπουκιές που στο εσωτερικό τους κρύβουν μια γλασερή και παχιά γέμιση αρωματική και κολασμένη ενώ περιβάλονται από κρούστα σοκολάτας. Περιέχουν κρέμα τυρί και γεμιστά μπισκότα . Εδώ είναι η έκπληξη: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής γεμιστά μπισκότα (με φράουλα , λεμόνι , πορτοκάλι , μπανάνα , σοκολάτα ή βανίλια) και να δώσουμε στις γλυκομπουκιές μας το άρωμα που προτιμάμε.Όσο για την εκτέλεση; από απλή έως πανεύκολη…και καθώς την ίδια εποχή έλαβα δώρο μια εξαιρετική θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια ή μικρά γλυκάκια από τη Silikomart είπα να δώσω στις γλυκομπουκιές ένα υπέροχο και παιχνιδιάρικο σχήμα…το αποτέλεσμα απλά μας ξετρέλανε:

glykompoykies1
Υλικά:

Η πανακότα μου αρέσει πολύ. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι πολύ ελαφρύ στο στομάχι που φτιάχνεται εύκολα και ευχάριστα ενώ θεωρείται ένα ιδανικό επιδόρπιο  μετά από ένα  χορταστικό γεύμα , πολύ αρωματικό και πολυμορφικό κι αυτό γιατί αποτελεί μια καταπληκτική βάση που μπορεί ο καθένας να της δώσει τη γέυση που προτιμάει…..Ταιριάζει με γλάσο σοκολάτας , σως καραμέλας , σως φράουλας , με βύσσινο , με κεράσι ,  με άλλα γλυκά του κουταλιού και ό,τι βάζει ο νους. . .

Ας τη φτιάξουμε :

panakota kerasi 2

Υλικά :

Αυτά τα μαγικά , αρωματικά δάκρυα που προέρχονται από τον κορμό του μαστιχόδρεντρου έχουν μεγάλη ''δύναμη''. Απ' όσο γνωρίζω έχουν τεράστια αξία ως προς την υγεία . Εδώ όμως εκμεταλλεύομαι  το άρωμα της μαστίχας και την προσφορά της  στη ζαχαροπλαστική. Όπου και να μπει το έξοχο άρωμά της κάνει θαύματα….σε τσουρέκια , κουλούρια , παγωτά , κρέμες , λικέρ και πολλά άλλα! Σήμερα ''μπήκε'' στη απλή πανακότα μου και την απογείωσε…..μοσχοβόλησε όλο το σπίτι , αλλά το θαύμα αυτό θα ολοκληρωθεί όταν την ξεφορμάρω και τη συνοδέψω με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα.

Δείτε τη :

panakota mastixa4

Yλικά:

 Αυτή η τάρτα είναι το καλωσόρισμα της άνοιξης..Για να μη σας πω ότι μόλις δω στο εμπόριο τις πρώτες φράουλες , με χαρά αναλογίζομαι ότι μας αποχαιρετά σιγά-σιγά ο Χειμώνας . Με ωραιότατη , μπισκοτένια βάση , με γεύση δροσερή κι ανάλαφρη , με υφή ευχάριστη και χρώμα φωτεινό και χαρούμενο είναι η χαρά της νοικοκυράς να την ετοιμάζει. Όσο για το αποτέλεσμα; Σκέτη απόλαυση! Ας τη φτιάξουμε και ας τη γευτούμε , μαζί με όλες τις χαρές που φέρνει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου.....

Δείτε την:

tarta fraoulas6

Υλικά (για μια ταρτιέρα 28 εκ.) :

Θα ξεκινήσω με λίγα λόγια για το κάστανο καθώς πρόκειται για έναν υπέροχο ξηρό καρπό που διαφέρει απ' όλους τους άλλους. Περιέχει λιγότερες θερμίδες , λιγότερα λιπαρά αλλά πολλά μέταλλα , υδατάνθρακες και βιταμίνες , ανάμεσα στις άλλες και βιταμίνη C!!! Ακόμα είναι άριστη πηγή υδατανθράκων αλλά και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών. Μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθά τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης Και τώρα έρχομαι στη γεύση του…λατρεμένη η γεύση αλλά και οι εικόνες που φέρνει στο μυαλό…. το βιβλίο του δημοτικού σχολείου  με τον καστανά στη γωνία , το χειμώνα με τις χάρες του και τη γιαγιά στο τζάκι να τα ψήνει και να τα καθαρίζει σα να πρόκειται για μια ιεροτελεστία...

Και τώρα πάμε στο γλυκό που είναι υπέροχο , απολαυστικό και ελαφρύ…

cheese cake1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...