Fudge σοκολάτας με σταφίδες και καρύδια
- Hits: 4793
Πιο απλό αλλά και παράλληλα απολαυστικό , σούπερ-σοκολατένιο κέρασμα απ’ αυτό δεν υπάρχει. Είναι πανεύκολο , γίνεται πολύ γρήγορα έχει σίγουρη επιτυχία , δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον και φυσικά έχει πολλές δυνατότητες παραλλαγής : Εμένα προσωπικά μου αρέσει έτσι κλασικό και απέριττο με ψιλοκομμένο καρύδι και μαύρες , κορινθιακές σταφίδες…μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους ξηρούς καρπούς κι ακόμα κράνμπερις ή ψιλοκομμένα , αποξηραμένα δαμάσκηνα ακόμα και ψιλοκομμένα marshmallows ή λίγο ποτό. Είναι ένα γλυκάκι που αν το δοκιμάσουμε θα το φτιάξουμε και θα το ξαναφτιάξουμε πολλές φορές!
Δείτε το :
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. (γεμάτες) βούτυρο
1 κούπα χοντροκομμένο καρύδι + καρινθιακές σταφίδες
Λίγη χρωματιστή τρούφα ή άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά για την επιφάνεια
Εκτέλεση :
Σε απλωτό σκεύος ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια , τη μαργαρίνη και το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά και να αρχίσουν να λιώνουν. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη , ρευστή , βελούδινη μάζα. Δε θέλουμε να πάρει καθόλου βράση , θέλουμε απλά να ενώσουμε τα υλικά . Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε άλλο λίγο . Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 22x26 και αδειάζουμε το μίγμα μέσα σ’ αυτό . Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα και διακοσμούμε κατά βούληση. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και τότε το τοποθετούμε μαζί με τη λαδόκολλα σε βάση κοπής. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια και το καθένα το τοποθετούμε σε χαρτί κεράσματος!
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!