tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Αυτά τα γλυκάκια - express τείνουν να είναι η μεγάλη μου αδυναμία και όχι άδικα!Δεν είναι λίγο να έχεις ένα γλυκό δροσερό και εντυπωσιακό στο ψυγείο από τη μια στιγμή στην άλλη! Είναι αυτό που λένε : " δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο" . Το συγκεκριμένο γλυκό , μάλιστα , είναι υπέροχο , όσο υπέροχο είναι και το άρωμα του φραμπουάζ αλλά είναι και σχετικά άπαχο και ελαφρύ. Το γαρνίρισμα με φρέσκα ρόδια  όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση με το υπέροχο χρώμα που δίνει στο γλυκό αλλά συμπληρώνει αρμονικά τη δροσερή του γεύση….

Δείτε το :

frambouaz1

Υλικά :

Πιο απλό  αλλά και παράλληλα απολαυστικό , σούπερ-σοκολατένιο κέρασμα απ’ αυτό δεν υπάρχει. Είναι πανεύκολο , γίνεται πολύ γρήγορα έχει σίγουρη επιτυχία , δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον και φυσικά έχει πολλές δυνατότητες παραλλαγής : Εμένα προσωπικά μου αρέσει έτσι κλασικό και απέριττο με ψιλοκομμένο καρύδι και μαύρες , κορινθιακές σταφίδες…μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους ξηρούς καρπούς κι ακόμα κράνμπερις ή ψιλοκομμένα , αποξηραμένα δαμάσκηνα ακόμα και ψιλοκομμένα marshmallows ή λίγο ποτό. Είναι ένα γλυκάκι που αν το δοκιμάσουμε θα το φτιάξουμε και θα το ξαναφτιάξουμε πολλές φορές!

Δείτε το :

fudge σοκολατας1
Υλικά :

Σας διαβεβαιώνω , πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα . Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί . Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό  για να μετατραπεί  σε μια γευστική πανδαισία . Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί!
Δείτε το :

glyko sokolata karamela1
Υλικά :

Πρόκειται για το πασίγνωστο , υπέροχο , αέρινο γλύκισμα με τη βελούδινη κρέμα και τη σφολιάτα. Η ιστορία του ξεκινάει κάπου στα 1700 μ.χ. στη Γαλλία εξού και το όνομά του : Μille feuille στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αυτό υποδηλώνει τις πολλές στρώσεις του γλυκού , που γίνονται ακόμα περισσότερες αφού η σφολιάτα χωρίζει σε πολλά φύλλα..Η κρέμα του “δικού μου” μιλφέιγ είναι αποτέλεσμα αρκετών δοκιμών και είναι υπέροχη , βελούδινη , παχιά στην υφή αλλά όχι στη γεύση και αρκετά απαλαγμένη από λιπαρά . Ωστόσο , όπως όλοι με διαβεβαιώνουν , είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και παριζήτητα γλυκά μου…
Με πολλή χαρά το μοιράζομαι μαζί σας :

milfei1
Υλικά :

Η καλή μου φίλη Ελένη πριν λίγο καιρό μοιράστηκε μαζί μου μια εξαιρετική συνταγή για γλυκές , σοκολατένιες μπουκιές που στο εσωτερικό τους κρύβουν μια γλασερή και παχιά γέμιση αρωματική και κολασμένη ενώ περιβάλονται από κρούστα σοκολάτας. Περιέχουν κρέμα τυρί και γεμιστά μπισκότα . Εδώ είναι η έκπληξη: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής γεμιστά μπισκότα (με φράουλα , λεμόνι , πορτοκάλι , μπανάνα , σοκολάτα ή βανίλια) και να δώσουμε στις γλυκομπουκιές μας το άρωμα που προτιμάμε.Όσο για την εκτέλεση; από απλή έως πανεύκολη…και καθώς την ίδια εποχή έλαβα δώρο μια εξαιρετική θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια ή μικρά γλυκάκια από τη Silikomart είπα να δώσω στις γλυκομπουκιές ένα υπέροχο και παιχνιδιάρικο σχήμα…το αποτέλεσμα απλά μας ξετρέλανε:

glykompoykies1
Υλικά:

Η πανακότα μου αρέσει πολύ. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι πολύ ελαφρύ στο στομάχι που φτιάχνεται εύκολα και ευχάριστα ενώ θεωρείται ένα ιδανικό επιδόρπιο  μετά από ένα  χορταστικό γεύμα , πολύ αρωματικό και πολυμορφικό κι αυτό γιατί αποτελεί μια καταπληκτική βάση που μπορεί ο καθένας να της δώσει τη γέυση που προτιμάει…..Ταιριάζει με γλάσο σοκολάτας , σως καραμέλας , σως φράουλας , με βύσσινο , με κεράσι ,  με άλλα γλυκά του κουταλιού και ό,τι βάζει ο νους. . .

Ας τη φτιάξουμε :

panakota kerasi 2

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...