Τσηζ κέικ με dulce de leche και βάση μπράουνι
- Hits: 515
Ευφάνταστος τίτλος; Και που να δεις ευφάνταστη γεύση…
Ξεκίνησα δοκιμαστικά , σχεδόν υπηρεσιακά να φτιάξω αυτό το γλυκό, μη μπορώντας να φανταστώ τι πρόκειται να ακολουθήσει:
Ένα υπέροχο γλυκό με ζουμερή σοκολατένια βάση , με δροσερό τυρένιο σώμα και με δελεαστικό, εθιστικό τελείωμα που εξασφαλίζουν οι κουταλιές καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος…
Που να σου εξηγώ τώρα…πάρε μολύβι και χαρτί, σημείωσε τα υλικά και δοκίμασε το αφού τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…
Υλικά για τη βάση:
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
1/3 κούπας κακάο
1/3 κούπας τριμμένη κουβερτούρα
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν
Για το τσηζ κέικ:
600 γρ. κρέμα τυρί
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Για την επιφάνεια:
400 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση μπράουνι:
ΣΕ ένα μπωλ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ. Προσθέτουμε στη συνέχεια ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε άλλο λίγο. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και τελειώνουμε προσθέτοντας την τριμμένη κουβερτούρα.
Όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα το αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 15-17 λεπτά.
Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Τότε ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό πάνω από τη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ το καραμελωμένο γάλα και το ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι ώστε να μαλακώσει και να αποκτήσει πιο ρευστή υφή. Αδειάζουμε τότε κουταλιές από αυτό μέσα στην κρέμα προσπαθώντας να την μοιράσουμε ομοιόμορφα. Με την ανάποδη του κουταλιού κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να “ζωγραφίσουμε” την επιφάνεια του γλυκού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για 40-45 λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το γλυκό έχει σταθεροποιηθεί.
Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!