tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Είναι απ’ αυτά τα αυτοσχέδια γλυκά που δεν έχουν ιδιαίτερη δυσκολία αλλά έχουν αυτό το κάτι που αναζητάμε μερικές φορές, τη στιγμή που θέλουμε ένα γλυκό που να μην είναι βαρύ και να έχει σοκολάτα και να θυμίζει κάτι...αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή , αλλά ξέρω σίγουρα ότι το γλυκάκι αυτό θα αρέσει σε όποιον το δοκιμάσει και θα το ευχαριστηθεί δεόντως. Πρόκειται για τη βελτιωμένη έκδοση ενός πολίτικου γλυκού με κρέμα που έχω φτιάξει στο παρελθόν χωρίς τη σοκολάτα , αλλά σερβιρισμένο με γλυκό του κουταλιού βύσσινο . Αυτή τη φορά το εμπλούτισα με μια γενναία δόση γκανάζ σοκολάτας και έγινε πραγματικά υπέροχο :

siropiasto1
Yλικά:

Η αδυναμία μου στην καρύδα είναι μεγάλη και λατρεύω ό,τι περιέχει μέσα αυτό το εξωτικό , αρωματικό φρούτο και φυσικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι ένα-δυο σακουλάκια αποξηραμένη καρύδα για κάθε ενδεχόμενο και βέβαια γάλα καρύδας! Πολλές φορές πληκτρολογώ στην αναζήτηση του υπολογιστή τη λέξη "καρύδα" και περιμένω εναγωνίως να δω τι θα μου προτείνει...Διατροφικά η καρύδα μπορεί να περιέχει μπόλικες θερμίδες αλλά προσφέρει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιγηραντική δράση ενώ κάποιες ερευνες τη θέλουν να βοηθά στην αύξηση της HDL , καλής χοληστερίνης. Ετσι λοιπόν κι εγώ θα φτιάξω το γλυκάκι μου , αρωματικό , απολαυστικό , αρωματισμένο με μπόλικο ξύσμα λεμονιού και πανεύκολο...Όσοι το δοκίμασαν απλά ξετρελάθηκαν.

Δείτε το:

pastakia karyda1

 

Υλικά( για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20x33)

Τι σας έχω σήμερα! Ένα καταπληκτικό τσηζ κέικ με λατρεμένη σοκολατένια γέμιση και μια απολαυστική επίστρωση ακόμα πιο μεστή και πιο σοκολατένια. Έχω παρακολουθήσει δεκάδες συνταγές γι’ αυτό το γλύκισμα ,ομολογουμένως υπέροχες , με τον τίτλο  “κόλαση” , “θάνατος” , “αμαρτία” ,“παράδεισος” ,“θεϊκή γεύση” κ.λ.π. Προσπάθησα λοιπόν να “σκαρώσω" μια συνταγή που να ικανοποιεί τη λατρεία για σοκολάτα , που να γεμίζει το στόμα αλλά που να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα κρέμας γάλακτος και άλλη τόση κουβερτούρα…Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω το δικό μου , σχετικά ελαφρύ τσηζ κέικ:

cheesecake soko1
Υλικά :

Είναι κι αυτές οι φορές που καθόμαστε στην κουζίνα , κάτι θέλουμε να δημιουργήσουμε όμως  πολύ όρεξη δεν έχουμε, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να ανοίξουμε φύλλο για πίτα , να φτιάξουμε και έναν μπακλαβά , να ψήσουμε και δυο δόσεις κουλούρια , να τηγανίσουμε και λουκουμάδες και να ψήσουμε κι ένα κέικ…Είναι αυτές οι φορές που καθόμαστε μπροστά στα ντουλάπια και στο ψυγείο και κοιτάζουμε τι υλικά διαθέτουμε μήπως και μας έρθει η έμπνευση. Έτσι κι εγώ τις προάλλες με λίγο γάλα , μπισκότα , δυο ώριμες μπανάνες και λίγη σαντιγύ έφτιαξα ένα γλυκό ψυγείου που πήρε τελικά τα εύσχημα απ’ όλους όσους το δοκίμασαν ..

glyko cygeioy banana1
Υλικά :

Αυτή την καταπληκτική λεμονοτάρτα την ανακάλυψε , τη έφτιαξε και τη  δημοσίευσε μια αγαπημένη φίλη από το διαδίκτυο ! Όταν την είδα έτσι αφράτη και αέρινη την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Εξάλλου ό,τι περιέχει μυρωδάτο λεμονάκι είναι τουλάχιστον εγγύηση και πρόκληση για μένα και τα γούστα μου. Την επόμενη μέρα την “σκάρωσα” αμέσως . Από τότε και μετά την φτιάχνω με την πρώτη  ευκαιρία…Περιττεύει να πω ότι η γεύση της , η υφή της και η εμφάνισή της είναι απογειωτικές.  Όσο για την κατασκευή της; από εύκολη έως απλοϊκή ! Δείτε την :

lemon pie1

 

Υλικά:

 

Αυτά τα γλυκάκια - express τείνουν να είναι η μεγάλη μου αδυναμία και όχι άδικα!Δεν είναι λίγο να έχεις ένα γλυκό δροσερό και εντυπωσιακό στο ψυγείο από τη μια στιγμή στην άλλη! Είναι αυτό που λένε : " δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο" . Το συγκεκριμένο γλυκό , μάλιστα , είναι υπέροχο , όσο υπέροχο είναι και το άρωμα του φραμπουάζ αλλά είναι και σχετικά άπαχο και ελαφρύ. Το γαρνίρισμα με φρέσκα ρόδια  όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση με το υπέροχο χρώμα που δίνει στο γλυκό αλλά συμπληρώνει αρμονικά τη δροσερή του γεύση. Εννοείται πως και μερικά φρέσκα φραμπουάζ χαρίζουν μοναδική γεύση, δροσιά και χρώμα στο γλυκό μας.

Δείτε το :

frambouaz1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...