tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με φραμπουάζ , έτοιμο σε 15 λεπτά!

Αυτά τα γλυκάκια - express τείνουν να είναι η μεγάλη μου αδυναμία και όχι άδικα!Δεν είναι λίγο να έχεις ένα γλυκό δροσερό και εντυπωσιακό στο ψυγείο από τη μια στιγμή στην άλλη! Είναι αυτό που λένε : " δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο" . Το συγκεκριμένο γλυκό , μάλιστα , είναι υπέροχο , όσο υπέροχο είναι και το άρωμα του φραμπουάζ αλλά είναι και σχετικά άπαχο και ελαφρύ. Το γαρνίρισμα με φρέσκα ρόδια  όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση με το υπέροχο χρώμα που δίνει στο γλυκό αλλά συμπληρώνει αρμονικά τη δροσερή του γεύση. Εννοείται πως και μερικά φρέσκα φραμπουάζ χαρίζουν μοναδική γεύση, δροσιά και χρώμα στο γλυκό μας.

Δείτε το :

frambouaz1

Υλικά :


1 +μισό πακέτο σαβαγιάρ (περίπου 35 κομμάτια)
1 κουτί φυτική σαντιγύ παγωμένη απ' το ψυγείο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βάζο γλυκό φραμπουάζ σε σιρόπι (360 γρ. σιρόπι και καρπό)
200 γρ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο ποτό της προτίμησής μας
1 χούφτα ρόδια,  φρέσκα φραμπουαζ για γαρνίρισμα και καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ

frampouaz3tshzkeik leykh kok froyta12frampouaz5frampouaz6frampouaz7frampouaz8frampouaz9frampouaz10

Εκτέλεση :
-Πρώτα -πρώτα στραγγίζουμε τα φραμπουάζ από το βάζο , και κρατάμε το χυμό τους σ' ένα μπωλ. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά , πιέζοντάς τα με την ανάποδη ενός κουταλιού , έτσι ώστε σχεδόν να λιώσουν.
-Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ , στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά ώστε να σχηματιστεί αφράτη σαντιγύ και προσθέτουμε σιγά-σιγά  την άχνη . Όταν η σαντιγύ είναι πανέτοιμη , συνεχίζοντας στη χαμηλή σκάλα του μίξερ , προσθέτουμε τα σουρωμένα φραμπουάζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Φυλάμε την κρέμα αυτή στο ψυγείο.
-Στο μπωλ με το σιρόπι που στραγγίσαμε , προσθέτουμε τα 200ml φρέσκο γάλα και το ποτό και ανακατεύουμε…
-Βουτάμε τότε τα μισά σαβαγιάρ μέσα σ' αυτό το υγρό και τα ποτίζουμε καλά. Λογικά θα τραβήξουν τη μισή ποσότητα υγρού. Τα στρώνουμε στον πάτο ένος σκεύους 25x30
-Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα φραμπουάζ από το ψυγείο , συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ποτισμένα κι αυτά με το υπόλοιπο υγρό σιρόπι-γάλα.
-Τέλος ολοκληρώνουμε σκεπάζοντας και απλώνοντας την υπόλοιπη κρέμα.
-Στολίζουμε σκορπίζοντας τα φρέσκα ρόδια και τα φρέσκα φραμπουπαζ στην επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγο και σερβίρουμε…
Καλή απόλαυση, τόσο απλά, τόσο γρήγορα!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...