tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και χυμό πορτοκάλι

Αυτό το γλυκάκι είναι αφοπλιστικά απλό κι ωραίο! Το ανακάλυψα πριν αρκετά χρόνια στο διαδίκτυο , συγχωρέστε με που δε θυμάμαι ακριβώς την πηγή , όμως με εντυπωσίασε η εύκολη κατασκευή του αλλά και η πρωτοτυπία του! Είναι ένα δροσερό κι ελαφρύ γλυκό που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις , αρέσει σε όλους , είναι ιδανικό μετά από ένα “βαρύ” γεύμα γιατί είναι δροσερό και εύπεπτο και τέλος είναι ο συνδυασμός της κανέλας που περιέχει το σιρόπι του μαζί με το άρωμα του πορτοκαλιού που το κάνουν απολαυστικό!  Στην πορεία ανακάλυψα πως το απλό κι αγαπημένο αυτό γλυκάκι ήταν πολύ διαδεδομένο και μόνο εγώ αγνοούσα την υπαρξή του. Δείτε το :

glyko psygeioy portokali1


Υλικά (για ένα σκέυος 35 x 25) :
15 σταρένιες φρυγανιές (περίπου)
Για το σιρόπι :
380 ml νερό (περίπου 2 κούπες γεμάτες)
300 γρ. ζάχαρη (περίπου 1 1/2 κούπα)
1 κ.γλ. κανέλα (και άλλα μπαχαρικά αν προτιμάτε)
Για την κρέμα βανίλιας :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
1300 ml φρέσκο γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
Για την κρέμα πορτοκάλι :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με άρωμα πορτοκάλι
1300 ml φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. ζάχαρη

{webgallery}

glyko psygeioy portokali2glyko psygeioy portokali3glyko psygeioy portokali4glyko psygeioy portokali6glyko psygeioy portokali5glyko psygeioy portokali7glyko psygeioy portokali8glyko psygeioy portokali9glyko psygeioy portokali10glyko psygeioy portokali11

{/webgallery}

Εκτέλεση :
-Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά . Σιροπιάζουμε αμέσως τις φρυγανιές και περιμένουμε να το απορροφήσουν!
-Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε με προσοχή πάνω από τις φρυγανιές.
-Μέχρι να κρυώσει λίγο , στίβουμε τα πορτοκάλια για να ετοιμάσουμε την κρέμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το χυμό (περασμένο από σουρωτήρι) σε μια κατσαρόλα μαζί με το περιεγχόμενο των φακέλων και τη ζάχαρη και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε το μίγμα να ζεσταίνεται  και να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε διαρκώς και όταν η κρέμα “δέσει” αποσύρουμε αμέσως απο την εστία! (δεν την αδειάζουμε αμέσως στο γλυκό αλλά την ανακατεύουμε από καιρού σε καιρό για να μην κάνει πέτσα).
-Όταν η κρέμα βανίλιας έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έχει σταθεροποιηθεί , με προσοχή αδειάζουμε λίγη-λίγη την κρέμα πορτοκαλιού από πάνω. Απλώνεται και στρώνει τέλεια από μόνη της , δε χρειάζεται βοήθεια με σπάτουλα….
-Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (καλύτερα για μια νύχτα) , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...