tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τιραμισού ελαφρύ , χωρίς αυγά

Λατρεμένο γλυκό , δροσερό , υπέροχο , αγαπητό σε όλους με τη δροσιά της τυροκρέμας και το δυνατό άρωμα του καφέ…το τιραμισού είναι ένα γλυκό που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο…υπάρχουν πολλές εκδοχές , σχεδόν κάθε ένας που ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική έχει να προτείνει κι από κάτι δικό του για το τιραμισού…Συνταγές με παντεσπάνι κι άλλες με σαβαγιάρ , συνταγές με το “παχύ” μασκαρπόνε κι άλλες με το τυρί τύπου “φιλαδέλφια” , συνταγές με κρόκους αυγών στην κρέμα κι άλλες χωρίς…εγώ σήμερα σας προτείνω τη δικιά μου ελαφριά και δροσερή εκδοχή με σαβαγιάρ , χωρίς αυγά και αρκετά ελαφριά κρέμα…

tiramisou1

Δείτε την :


Υλικά :
1 1/2 -2 πακέτα σαβαγιάρ (γύρω στα 300 γρ.)
1 κουτί φυτική σαντιγύ Morfat creamy παγωμένο , στο ψυγείο
500 γρ. κρέμα τυρί (τύπου Φιλαδέλφια)
130 γρ. μαργαρίνη (μισό πακέτο)
120 γρ. ζάχαρη άχνη (1 κούπα περίπου)
Για το σιρόπι :
2 κούπες φρέσκο γάλα
1/2 φλ.τσ. ποτό Tia Maria ή Coffee cream liqueur
3 κ.γλ. (κοφτά) νες καφέ στιγμής
Και κακάο για το γαρνίρισμα

tiramisou2tiramisou3tiramisou4tiramisou5tiramisou6tiramisou7

Εκτέλεση :
 -Πρώτα ετοιμάζω την κρέμα! Χτυπάω το Morfat καλά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει . Σε άλλο μπωλ χτυπάω τη μαργαρίνη για λίγα λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτω το τυρί-κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα . Τελευταία προσθέτω την άχνη με προσοχή . Όταν η κρέμα τυριού  γίνει λεία και ομοιόμορφη ενώνω τα δύο μίγματα δηλ. το Morfat με το μίγμα του τυριού . Τα ενσωματώνω καλά , χτυπώντας με το μίξερ στη χαμηλή σκάλα.!
-Φτιάχνω τότε το σιρόπι ανακατεύοντας τα υλικά του με ένα κουτάλι .
-Παίρνω ένα σκεύος 30 x 20 και αφού βουτήξω τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι τα αραδιάζω μέσα σ’ αυτό κάνοντας μια στρώση.
Απλώνω από πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μισή κρέμα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ . Τελειώνω με την άλλη μισή κρέμα! Φροντίζω να λειάνω την επιφάνεια του γλυκού με τη σπάτουλα όσο μπορώ καλύτερα. Τοποθετώ για αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει πολύ καλά…
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρω πασπαλίζω επί τόπου το κάθε κομμάτι με κακάο , στο πιατέλο . Ποτέ δε βάζω το κακάο από την αρχή σε όλο το γλυκό γιατί μετά από λίγη ώρα έχει υγρανθεί και χάνει τη φρεσκάδα του , ενώ όταν το γαρνίρω την τελευταία στιγμή πετυχαίνω μια πολύ όμορφη εμφάνιση του γλυκού!
Καλή επιτυχία!

Σημ. : Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μία κούπα γάλα με καφέ φίλτρου οπότε σε αυτή την περίτωση δε χρησιμοποιούμε τον καφέ στιγμής.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...