Γλάσο σοκολάτας
- Hits: 5294
Το γλάσο σοκολάτας είναι ο απόλυτος πειρασμός που πάει παντού και δεν ησυχάζουμε αν δεν τον εξαφανίσουμε. ''Στολίζει'' το παγωτό , την πανακότα , την κάθε είδους κρέμα , τα γλυκά ψυγείου , το κέικ , τα κουλούρια και τα μπισκότα μας αλλά και τα φρούτα μας (μπανάνες , φράουλες , μήλα ) . Μετατρέπει την κάθε γλυκιά δημιουργία μας σε ένα "γλυκό θαύμα" ενώ κάποιες ώρες... δύσκολες το γλάσο αυτό "σκεπάζει" μια καψαλισμένη και βουτυρωμένη φέτα ψωμί του τοστ και καλύπτει την πιθανή κρίση...υπογλυκαιμίας μας με τον πιο εύκολο και ευχάριστο τρόπο.
Δείτε το :
Yλικά :
80γρ. κουβερτούρα τριμμένη
150 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη
80 γρ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία , βάζω το γάλα , τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Ανακατεύω διαρκώς και όταν δω ότι έχει ζεσταθεί αρκετά το μίγμα και έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη , προσθέτω και την κουβερτούρα και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Δε θέλω να βράσει , μόνο να ενωθούν καλά τα υλικά μου. Όταν κρυώσει , το μεταφέρω σε ένα γυάλινο μπωλ και το διατηρώ στο ψυγείο.
Αν το θέλουμε ακόμα πιο ρευστό , προσθέτουμε λίγο γάλα.
Καλή επιτυχία!