Πανακοτα με αρωμα μαστιχα!
- Hits: 9105
Αυτά τα μαγικά , αρωματικά δάκρυα που προέρχονται από τον κορμό του μαστιχόδρεντρου έχουν μεγάλη ''δύναμη''. Απ' όσο γνωρίζω έχουν τεράστια αξία ως προς την υγεία . Εδώ όμως εκμεταλλεύομαι το άρωμα της μαστίχας και την προσφορά της στη ζαχαροπλαστική. Όπου και να μπει το έξοχο άρωμά της κάνει θαύματα. Σε τσουρέκια , κουλούρια , παγωτά , κρέμες , λικέρ και πολλά άλλα! Σήμερα ''μπήκε'' στη απλή πανακότα μου και την απογείωσε αφού μοσχοβόλησε όλο το σπίτι , αλλά το θαύμα αυτό θα ολοκληρωθεί όταν την ξεφορμάρω και τη συνοδέψω με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα.
Δείτε τη :
Yλικά:
600 γρ. κρέμα γάλακτος (15% λιπαρά)
400 γρ. φρρέσκο γάλα
4κ.σ. (κοφτές) ζάχαρη
10 φύλλα ζελατίνης
1 φακελάκι άρωμα βανίλιας , μαστίχας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης. Βάζω μια απλωτή κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνω το γάλα , την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν έχουν διαλυθεί εντελώς , στίβω τη ζελατίνη και την προσθέτω κι αυτή στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος , προσθέτω και το περιεγχόμενο του αρωματικού φακέλου και ανακατεύω μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά , ανακατεύω για λίγο ακόμα και μοιράζω το μίγμα μου σε 6-8 φορμάκια (ανάλογα με το μέγεθος) . Παγώνω για αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ξεφορμάρω , ξεκολλώντας προσεκτικά τα τοιχώματα του μπωλ με ένα λεπτό μαχαιράκι ή βουτώντας το μπωλ σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Εκτός αν χρησιμοποιώ φορμάκια με αποσπώμενη βάση . Γαρνίρω με αρωματικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο και απολμαβάνω τη θεϊκή του γεύση!
Καλή επιτυχία!