Μπράουνις-τσηζ κέικ
- Hits: 1855
Είναι Τρίτη απόγευμα μα όχι οποιοδήποτε απόγευμα , οποιασδήποτε Τρίτης. Είναι η επόμενη της Πρωτοχρονιάς , έχουμε υποδεχτεί τον καινούριο χρόνο , έχουμε συμμετάσχει σε όλα τα παραδοσιακά , γιορτινά , οικογενειακά τραπέζια , το έχουμε ρίξει έξω αυτές τις μέρες , τα προγράμματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής έχουν παραγκωνιστεί προκλητικά και το μόνο που μας σώζει είναι η υπόσχεση στον εαυτό μας ότι “από αύριο” θα επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς και οι κραιπάλες θα ανήκουν πια στο παρελθόν. Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι δε θα αμελήσω να βράσω εκείνο το μπροκολάκι που απέμεινε έρμο στο ράφι του ψυγείου μου κι ότι οι συνταγές με τα γλυκά (ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ) θα κλειδωθούν ερμητικά στο ντουλάπι και θα πετάξω το κλειδί στα κεραμμύδια…Έλα όμως που πάνω-πάνω στη λίστα του αρχείου μου περιμένει την πραγματοποίησή του ένα κολασμένο μπράουνι με φινίρισμα τσηζ κέικ και σμέουρα!!! Καμμία σωτηρία , καμμία όμως…
Υλικά για το μπράουνι:
200 γρ. κουβερτούρα υγείας
200 γρ. βούτυρο
180 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
80 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
Για το τσηζ κέικ:
300 γρ. τυρί κρέμα
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
Επιπλέον: Λίγες κουταλιές μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
1 χούφτα σμέουρα (περίπου 20-22)
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε ένα μπωλ σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα. Τα ανακατεύομε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα βελούδινο , σοκολατένιο μίγμα. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλάκαι προσθέτουμε τις βανίλιες. Προσθέτουμε τότε σιγά-σιγά και το μίγμα σοκολάτας . Χτυπάμε γαι ένα λεπτό ακόμα και τότε προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και όταν το μίγμα γίνει λείο το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι σιλικόνης (20X25) ή σε ένα απλό το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Σκορπίζουμε ανάμεσα στο σοκολατένιο μίγμα τα σμέουρα και συνεχίζουμε με το τσηζ κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί με το αυγό και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα και την αδειάζουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω στο μπράουνι. Μέσα στην κάθε κουταλιά λευκής , τυρένιας κρέμας , προσθέτουμε και μια κουταλίτσα μαρμελάδα. Μισοβυθίζοντας το μαχαίρι μέσα στο γλυκό κάνουμε συμμετρικές κινήσεις ώστε να σχηματίσουμε κύματα. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 30 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!