Τσηζ κεικ με βάση μπράουνι (χωρίς μιξερ)
- Hits: 800
Αυτά προκύπτουν όταν είναι κανείς κλεισμένος μέσα στο σπίτι και διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην κουζίνα. Ενα γλυκό πανεύκολο , πολύ απλό στην κατασκευή του που η βάση του θυμίζει έντονα το αγαπημένο μπράουνι αφού είναι σοκολατένια και ζουμερή ενώ η επιφάνειά του παραπέμπει στο αμερικάνικο ψητό τσηζκέικ με μια μικρή τσαχπινιά που το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο όμορφο κι ελκυστικό. Η δοσολογία είναι μικρή και το γλυκό μικρών διαστάσεων ακριβώς επειδή ήταν απλά ένα πείραμα ωστόσο την επόμενη φορά θα διπλασιάσω τη δόση των υλικών και θα το απολαύσουμε εις διπλούν…
Υλικά:
100 γρ. αλεύρι
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. κακάο
40 γρ. λεπτοτριμμένη κουβερτούρα
2 αυγά χτυπημένα με το πιρούνι
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
200 γρ. κρέμα τυρί
100 γρ. γιαούρτι
1/3 κούπας άχνη
1 αυγό
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το μπέικιν , τη ζάχαρη , το κακάο και την κουβερτούρα κι αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα. Φυλάμε μια κουταλιά και απλώνουμε το υπόλοιπο σε ένα βουτυρωμένο , πυρίμαχο σκεύος 25x15.
Ρίχνουμε τώρα σε ένα άλλο μπωλ το τυρί , το γιαούρτι , την άχνη , τις βανίλιες και το αυγό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Φυλάμε δυο-τρεις κουταλιές και από αυτό το μίγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο πάνω από το σοκολατένιο , στο πυρέξ. Ενώνουμε τότε τα δυο μίγματα που έχουμε φυλάξει και αδειάζουμε στην επιφάνεια του γλυκού σκορπίζοντάς το εδώ κι εκεί. Κάνουμε τότε κυκλικά σχέδια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας , καραμέλας , βύσσινο ή φράουλα.
Καλή απόλαυση!