Tάρτα λεμονιού ή cheese cake ψητό με άρωμα λεμόνι!
- Hits: 6097
Ας το δούμε:
Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
1 κούπα λιωμένη μαργαρίνη κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά
Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia με 12% λιπαρά
Μισή κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χωρισμένα (κρόκοι-ασπράδια)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1-2 βανίλιες
1 δόση lemon curd (συνατγή προυείνω στο τέλος) ή ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα. {webgallery}
Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αναμιγνύουμε με τη μαργαρίνη την οποία έχουμε λιώσει σε μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετούμε το μίγμα σε βάση με αποσπώμενο τσέρκι 22 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το πατάμε με τις παλάμες μας ή με μια σπάτουλα για να γίνει συμπαγές.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί με τους κρόκους , προσθέτουμε τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ , το χυμό , το ξύσμα και τη βανίλια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε με προσοχή στο μίγμα , ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση του μπισκότου , ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή προσθέτωντας στο κάθε κομμάτι μια κουταλιά lemon curd.
Σημείωση:
Τη lemon curd τη βρίσκουμε σε καταστήματα τροφίμων αλλά μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας πανεύκολα και οικονομικά …συνταγή για lemon curd θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Καλή επιτυχία!