Lemon curd (κρέμα λεμονιού)
- Hits: 12260
Σχεδόν διάφανη , γυαλιστερή , με έντονο χρώμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε προδιαθέτει θετικά , μια κρέμα που πηγαίνει παντού και ταιριάζει με όλα…είμαι τόσο ενθουσιασμένη μ’ αυτή την συνταγή που τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω και δεν τη χορταίνω…Απλή , εντυπωσιακή , νόστιμη , με υπόξινη γεύση και τη ζάχαρη να την ισορροπεί τόσο όσο πρέπει…όλο λέω πως αρκεί αλλά όσες φορές κι αν την έφτιαξα , όχι μόνο εξαφανίστηκε , αλλά ήδη έχω προργαμματίσει την επόμενη εφαρμογή της. Τρώγεται μετά μανίας και είναι εθιστική , ταιριάζει σε τάρτες , τούρτες , τηγανίτες , κέικς , μπισκότα κλπ…εγώ ωστόσο με το κουταλάκι απ’ ευθείας από το βάζο , μια χαρά την τιμώ…
4 αυγά
Ξύσμα από 2-3 λεμόνια ανάλογα με το μέγεθός τους
150 ml xυμό λεμονιού
140 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες σε ένα μεταλλικό σκεύος πολύ καλά με το σύρμα . Τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε ένα εντελώς ομοιόμορφο υγρό μίγμα . Παράλληλα μισογεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και όταν το νερό πάρει βράση , τοποθετούμε πάνω το μεταλλικό μπωλ με το μίγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε διαρκώς (μέθοδος μπαιν-μαρί) μέχρι να πήξει η κρέμα. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Η κρέμα είναι έτοιμη , την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο με σκέπασμα ή τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια και τη διατηρούμε στο ψυγείο έτοιμη για κάθε χρήση.
Καλή επιτυχία!